Netanjahu: Najväčšou hrozbou pre svetový mier je Islamský štát a Irán

NETKY.SK • 22 Január 2016, 09:14 • 2 min
Netanjahu: Najväčšou hrozbou pre svetový mier je Islamský štát a Irán

DAVOS - Irán a extrémistická organizácia Islamský štát (IS) predstavujú najväčšiu hrozbu pre svetový mier, vyhlásil dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose.

slovakia

left justify in out

"Najväčšie nebezpečenstvo pre mier vo svete prichádza z dvoch islamských entít - IS a islamskej republiky Irán," uviedol Netanjahu, ktorého citovala agentúra DPA. Každá z týchto entít tvorí podľa neho jednu stranu "militantnej islamskej mince".

 

"Obaja chcú najprv získať dominantné postavenie na Blízkom východe, neskôr chcú ísť omnoho ďalej," dodal ministerský predseda židovského štátu s tým, že IS, ktorý má pod kontrolou rozľahlé územia v Sýrii a Iraku, je možné poraziť.

 

Netanjahu pochybuje, že sa Sýria ešte niekedy opäť stane jednotným štátom, do tamojšieho konfliktu sa však Izrael zapájať nehodlá, uviedol premiér. Potvrdil však, že izraelské vzdušné sily zasahujú proti presunu zbraní cez Sýriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona