Netanjahu: Likud dosiahol veľké volebné víťazstvo

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 07:47 • 2 min
Netanjahu: Likud dosiahol veľké volebné víťazstvo

JERUZALEM - Za veľké víťazstvo označil dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu výsledok svojej strany Likud v predčasných parlamentných voľbách aj napriek tomu, že podľa prognóz hlavných izraelských médií približne rovnaký výsledok dosiahla aj opozičná strana Sionistický tábor Jicchaka Herzoga.

slovakia

left justify in out

"Napriek všetkému: veľké víťazstvo pre Likud, veľké víťazstvo pre národný tábor vedený Likudom, veľké víťazstvo pre izraelský ľud," uviedol na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Twitter izraelský premiér.

 

Podľa odhadov volebných výsledkov televíznych staníc Channel 10 a Channel 1 založených na prieskumoch medzi voličmi, ako hlasovali, si Likud a Sionistický tábor zabezpečili po 27 kresiel v 120-člennom izraelskom parlamente (Kneset), zatiaľ čo podľa prognózy televízie Channel 2 získal Netanjahuov Likud 28 kresiel oproti 27 kreslám Herzogovho Sionistického bloku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies