Netanjahu: Izrael má právo brániť sa voči iránskej jadrovej hrozbe

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 07:44 • 2 min
Netanjahu: Izrael má právo brániť sa voči iránskej jadrovej hrozbe

Netanjahu Izrael má právo brániť sa voči iránskej jadrovej hrozbe - Politika Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok počas návštevy USA obhajoval právo svojej krajiny brániť sa voči iránskej jadrovej hrozbe. Deklaroval, že diplomacia a sankcie neo

slovakia

left justify in out

img

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok počas návštevy USA obhajoval právo svojej krajiny brániť sa voči iránskej jadrovej hrozbe.
      Deklaroval, že diplomacia a sankcie neodradili Teherán od nukleárneho programu a varoval pred ďalším čakaním, ktoré môže viesť k dokončeniu údajného úsilia Iránu dosiahnuť jadrovú zbraň. 
      Premiér vystúpil na stretnutí Americko-izraelského výboru pre verejné záležitosti, čo je vplyvná proizraelská lobistická organizácia.
      V silných vyhláseniach Netanjahu uviedol, že napadne iránske jadrové zariadenia, ak si bude myslieť, že Izrael to musí urobiť.
      "Nikto z nás si nemôže dovoliť viac čakať. Ako premiér Izraela nikdy nedopustím, aby moji ľudia žili v tieni vyhladenia," uviedol premiér. 
      Jeho prístup bol v rozpore s pondelňajšou výzvou prezidenta USA Baracka Obamu dať diplomacii a sankciám viac času na uplatnenie pred uchýlením sa k sile.
      Obama a Netanjahu sa stretli v čase narastajúcich obáv, že by Izrael mohol vojensky zaútočiť na Irán, ktorý považuje za hrozbu pre svoju existenciu.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies