Netanjahu dá zbúrať domy útočníkov na synagógu

NETKY.SK • 18 November 2014, 21:38 • 2 min
Netanjahu dá zbúrať domy útočníkov na synagógu

JERUZALEM - Ľudia, ktorí zabili štyroch veriacich v jeruzalemskej synagóge, "prišli s veľkou nenávisťou a... podnecovaním nenávisti voči židovskému ľudu a štátu".

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes na tlačovej konferencii izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakcii na dnešný útok dvojice ozbrojených Palestínčanov v jeruzalemskej synagóge, napísal web stanice CNN.

 

Netanjahu obvinil palestínske úrady a ďalších zo šírenia "urážok na cti voči izraelskému štátu" a iného poburovania, ktoré podľa jeho slov viedli k dnešnému vraždeniu a ďalším nedávnym úmrtiam. Premiér v prejave reagujúcom na atentát, pri ktorom zomreli štyria židia s dvojakým občianstvom, útočníkov označil za "ľudské zvieratá". Premiéra tiež podľa jeho slov šokovali slzy "šťastia a radosti" Palestínčanov nad správou o zabíjaní, citovala Netanjahua agentúra DPA.

 

Netanjahu nariadil demoláciu domov útočníkov. Dvoch ozbrojených Palestínčanov, ktorí dnes zaútočili na veriacich v synagóge, polícia okamžite po zásahu zastrelila. Premiér dodal, že Izrael je uprostred vojny s terorizmom, ale "vždy sme ho porazili".

 

Útok dvojice mužov, ktorí vyzbrojení sekerami, nožmi a strelnými zbraňami prenikli do synagógy na predmestí Har Nof, si vyžiadal štyri obete na životoch a deviatich zranených, pričom stav piatich z nich lekári označili za kritický. Traja zavraždení mali okrem izraelského pasu aj americký a štvrtý mal okrem izraelského občianstva aj britské.

 

Útočníkov zastrelili príslušníci privolaných bezpečnostných zložiek. Podľa predbežného vyšetrovania prišli páchatelia útoku z východného Jeruzalema.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona