Netanjahu: Budúci iránsky líder ukázal pravú tvár

NETKY.SK • 2 August 2013, 15:56 • 2 min
Netanjahu: Budúci iránsky líder ukázal pravú tvár

JERUZALEM – Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v piatok uviedol, že novozvolený iránsky prezident Hassan Rauhání ukázal svoju pravú tvár. Vyjadril sa tak po tom, čo Rauhání označil Izrael za "ranu", ktorú treba odstrániť.

slovakia

left justify in out

Netanjahu povedal, že Rauhání, ktorý sa svojej funkcie ujme v nedeľu, nie je o nič menej protiizraelský, ako bol jeho predchodca Mahmúd Ahmadínedžád. Dodal tiež, že svet nemôže dovoliť Iránu, aby pokračoval vo svojich jadrových ambíciách a ohrozoval Izrael.

"Rauhání ukázal svoju pravú tvár skôr, ako sa očakávalo. Toto je, čo si ten muž myslí a toto je, čo chce iránsky režim urobiť,“ uviedol Netanjahu. Zdôraznil pritom, že štátu, ktorý hrozí Izraelu zničením, „nesmie byť dovolené vlastniť zbrane hromadného ničenia“. Iránske médiá citovali predtým Rauháního slová, podľa ktorých je sionistický režim už roky „ranou“ na tele moslimského sveta, ktorá musí byť „odstránená“.

Vo všeobecnosti sa predpokladá, že Izrael je jediná jadrová mocnosť na Blízkom východe. Irán sa podľa Západu už roky rovnako snaží získať atómovú zbraň, vytrvalo však tvrdí, že jeho jadrový program je len na mierové účely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies