Netanjahu: Ak iránsky režim získa jadrové zbrane, stane sa nesmrteľným

NETKY.SK • 4 Október 2013, 14:13 • 2 min
Netanjahu: Ak iránsky režim získa jadrové zbrane, stane sa nesmrteľným

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v piatok varoval pred "nesmrteľným" režimom v Iráne v prípade, že sa mu podarí vyrobiť jadrovú bombu.

slovakia

left justify in out

Krajina by tak podľa neho mohla dopadnúť podobne ako Severná Kórea. "Ak sa im podarí získať atómové zbrane, tento brutálny režim sa stane nesmrteľným, podobne ako Severná Kórea," uviedol Netanjahu v rozhovore pre iránsku pobočku britskej stanice BBC. Súčasný iránsky prezident Hasan Rúhání, do ktorého Západ vkladá nádeje, podľa neho nemá možnosť "meniť reálne rozhodnutia". Tie podľa izraelského prezidenta prijíma najvyšší iránsky duchovný líder ajatolláh Alí Chameneí.

Izrael a mnohé západné krajiny sú presvedčené, že iránsky nukleárny program je zameraný na získanie atómových zbraní. Islamská republika to popiera a tvrdí, že má výlučne mierový charakter. Na Valnom zhromaždení OSN to minulý týždeň zdôraznil aj nový iránsky prezident Rúhání, ktorý ubezpečil, že islamská republika pre zvyšok sveta nepredstavuje "absolútne žiadnu hrozbu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies