Nestlé sťahuje z trhu nemliečnu kašu osemzrnnú, niektoré látky prekročili prípustné limity

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 17:13 • 2 min
Nestlé sťahuje z trhu nemliečnu kašu osemzrnnú, niektoré látky prekročili prípustné limity

BRATISLAVA - Spoločnosť Nestlé sťahuje z trhu nemliečnu kašu osemzrnnú s dátumom minimálnej trvanlivosti 09/2016, šarža č. 50770291.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je prekročenie prípustných limitov atropínu (1,9 mikrogramu na kilogram) a skopolamínu (1,4 mikrogramu na kilogram). Vyplýva to z vykonaných laboratórnych skúšok v akreditovanom laboratóriu Neotron v Taliansku. TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

 

"Podľa zistení spoločnosti Nestlé Slovensko, s.r.o., bolo v Slovenskej republike distribuovaných 750 kartónov, t.j. 6750 kusov tejto šarže výrobku, pričom Nestlé Slovensko, s.r.o., poskytla Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky distribučný zoznam," uviedol Rovný.

 

Regionálne úrady verejného zdravotníctva v SR vykonali k 25. aprílu viac ako 650 kontrol v obchodných reťazcoch a v lekárňach za účelom zabezpečenia stiahnutia z trhu výrobku Nestlé – nemliečna kaša osemzrnná, 250 g, od ukončeného 6. mesiaca, výrobné číslo: L53030291, dátum minimálnej trvanlivosti: 04/2017, výrobca: Nestle Espana S.A., La Penilla de Canyon, Cantabria, Španielsko.

 

V kontrolách budú regionálne úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike pokračovať aj naďalej. "Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať v obchodnej sieti na území Slovenskej republiky, odporúčame spotrebiteľom, aby ho nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali, prípadne ho vrátili späť do miesta predaja," dodal hlavný hygienik SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies