Nestlé predáva divíziu mrazených potravín

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 15:55 • 2 min
Nestlé predáva divíziu mrazených potravín

LONDÝN - Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé je v pokročilom štádiu rokovaní o predaji svojej divízie mrazených potravín Davigel spoločnosti Brakes Group, ktorej majiteľom je fond Bain Capital.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru Reuters to v utorok uviedla osoba oboznámená so situáciou. Rokovania, o ktorých nedávno informoval francúzsky denník Les Echos, pokračujú a očakáva sa, že dohoda sa čoskoro podpíše, uviedol zdroj. Predaj realizuje banka Credit Suisse a predpokladá sa, že cena bude 200 až 300 mil. eur, uviedol druhý zdroj.


Firma Nestlé, ktorá je najväčšou potravinárskou spoločnosťou na svete, ešte pred dvomi rokmi oznámila, že sa snaží predať svoje divízie so slabším výkonom. Počas uplynulých dvoch rokov švajčiarsky koncern predal americkej skupine Post Holdings svoje značky PowerBar a Musashi a firme Brynwood Partners predal americkú divíziu mrazených cestovín. Firma Nestlé okrem toho v roku 2013 predala 10-percentný podiel v spoločnosti Givaudan, ktorá je výrobcom dochucovadiel. 

 

Spoločnosť Nestlé vznikla v roku 1866 a v súčasnosti je poprednou svetovou potravinárskou firmou podnikajúcou v oblasti výživy, zdravia a zdravého životného štýlu. Na slovenskom trhu zastupuje materskú spoločnosť firma Nestlé Slovensko, s. r. o. ktorá vznikla v roku 2001. Do slovenského potravinárskeho priemyslu vstúpila ako strategický investor v roku 1992, kedy získala závod Carpathia v Prievidzi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies