Nestlé otvára závod na výrobu kávových kapslí pre americký trh

NETKY.SK • 11 September 2015, 13:27 • 2 min
Nestlé otvára závod na výrobu kávových kapslí pre americký trh

ROMONT - Potravinársky koncern Nestlé, vlastník značky Nespresso, otvára vo Švajčiarsku ďalší závod na výrobu kávových kapslí určených špeciálne pre americký trh.

slovakia

left justify in out

Tempo rastu ich predaja v USA je totiž výrazne vyššie ako v Európe. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

 

Patrice Bula, člen predstavenstva Nestlé a predseda predstavenstva Nespresso, pri inaugurácii nového, v poradí už tretieho výrobného závodu vo švajčiarskom Romonte uviedol, že v USA dosahuje predaj kávových kapslí dvojciferné tempo rastu, zatiaľ čo v Európe sa zvyšuje len o jednociferné číslo.

 

Nespresso vlani uviedol nový kávovar VertuoLine na americký trh, kde spotrebitelia uprednostňujú väčšie šálky kávy. Závod v Romonte bude v rámci koncernu jediným výrobcom špeciálnych kapslí pre americký trh. Nestlé investuje 300 miliónov frankov (274,65 milióna eur) do továrne v Romonte.

 

VertuoLine pomohol švajčiarskemu koncernu zvýšiť predaj na americkom trhu, pretože dokáže urobiť aj poriadne veľký hrnček kávy. "Spotrebitelia v severnej Amerike sú iní," uviedol Bulcke.

(1 EUR = 1,0923 CHF)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies