Nestlé našla konské mäso v cestovinových jedlách s hovädzinou

NETKY.SK • 19 Február 2013, 08:01 • 2 min
Nestlé našla konské mäso v cestovinových jedlách s hovädzinou

Nestlé našla konské mäso v cestovinových jedlách s hovädzinou

slovakia

left justify in out

img

Svetoznáma potravinárska spoločnosť Nestlé SA stiahla cestovinové jedlá s hovädzinou z predaja v Taliansku a Španielsku, keď v nich testy odhalili konskú DNA. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Konské mäso čoraz častejšie zisťujú v predpripravených jedlách, ktoré sa predávajú po celej Európe. Tento škandál okolo nepravdivo označovaných potravín otriasa potravinovým priemyslom.

Najväčší výrobca potravín a nápojov na svete Nestlé SA so sídlom vo Švajčiarsku oznámil vo vyhlásení, že množstvo konskej DNA v jedlách Buitoni Beef Ravioli a Beef Tortellini presiahol hranicu jedno percento, ktoré britský Úrad pre bezpečnosť potravín používa na označenie pravdepodobného pančovania alebo hrubého zanedbania predpisov.

Nestlé uviedla, že kontaminované hovädzie mäso dodala nemecká firma H.J. Schypke, ktorá je jedným zo zásobovateľov Nestlé.

Nestlé tiež stiahla z predaja mrazené jedlo predávané pod názvom Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes, ktoré dodáva zamestnancom v podnikoch vo Francúzsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies