Nešťastný golfista Day: Na Filipínach prišiel o 8 príbuzných vrátane starej mamy

NETKY.SK • 20 November 2013, 10:28 • 2 min
Nešťastný golfista Day: Na Filipínach prišiel o 8 príbuzných vrátane starej mamy

MELBOURNE - Austrálsky golfista Jason Day bude hrať tento týždeň na Svetovom pohári v Melbourne po tom, čo sa dozvedel, že počas vyčíňania tajfúnu na Filipínach zahynulo osem jeho príbuzných. Dayova stará mama, strýko a šiesti bratranci a sesternice boli medzi tisíckami obetí, ktoré má na svedomí tajfún Haiyan. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že našli osem našich príbuzných. Šesť z nich boli ešte deti a moja stará mama a ďalší," povedal Day po tréningu v Royal Melbourne, kde by mal od štvrtka na Svetovom pohári reprezentovať Austráliu spoločne s Adamom Scottom. "Je to nesmierna tragédia. Cítim hlavne s mojou matkou." Day uviedol, že najhoršia bola situácia, keď sa nebol schopný skontaktovať so svojim príbuznými, z ktorých mnohí žili v okolí Taclobanu. Prírodný živel v tomto meste zabil takmer 4000 ľudí a z viac ako tisíc urobil bezdomovcov.

"Je to ťažké najmä pre moju matku, pretože chýbala komunikácia," skonštatoval Day stojac na "gríne" 10. jamky v Royal Melbourne. "Všetko v tej oblasti, kde žila stará mama a moji príbuzní, zničil tajfún bez stopy. Jediný spôsob ako sme mohli komunikovať s našimi príbuznými v Manile bol Facebook."

Dayova matka, Dening, emigroval z Filipín do Austrálie pred 30 rokmi. Vo vyhlásení vydanom US PGA Tour golfista uviedol, že ho hlboko zarmútilo úmrtie jeho príbuzných. "Moja rodina a ja sme vďační za všetkých, ktorí sú s nami v modlitbách. Cítime sa zdevastovaní touto hroznou tragédiou. Prosím modlite sa za všetkých, ktorí utrpeli straty. Ďakujem."

Day bude hrať v Royal Melbourne ako druhý najvyššie postavený austrálsky hráč vo svetovom rebríčku (20. miesto) spoločne so svetovou dvojkou Scottom. Austrálska dvojica patrí v domácich podmienkach k favoritom turnaja, ktorý pozostáva z individuálnej a tímovej časti. Day, ktorý si pred Svetovým pohárom doprial päťtýždňovú prestávku, bude posledný novembrový víkend štartovať na Australian Open v Royal Sydney.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies