Nešťastník: Vyhodil pevný disk s bitcoinami za 5,5 milióna!

NETKY.SK • 29 November 2013, 11:12 • 2 min
Nešťastník: Vyhodil pevný disk s bitcoinami za 5,5 milióna!

NEWPORT – Brit a otec dvoch detí James Howells prehľadáva kontajnery v meste Newport v južnej časti Walesu. Hľadá tam svoj pevný disk, ktorý má momentálne hodnotu 5,5 milióna eur!

slovakia

left justify in out

Howells si totiž v roku 2009 kúpil za smiešnu cenu 7500 bitcoinov. Dnes má každý z nich cenu viac ako tisíc dolárov, a tak Brit vyhodil spolu s pevným diskom aj 5,5 miliónov eur. Teraz prehľadáva smetné koše a dokonca bol aj na skládke odpadu.

Pred rokmi polial Howells počítač pitím a nefunkčný stroj rozobral a predal na súčiastky. Pevný disk si však uložil do šuplíku, kde niekoľko rokov ležal bez toho, aby sa niekto o neho zaujímal. Howells tento rok disk zo šuplíka vybral a mysliac, že odtiaľ všetky dáta vybral, disk vyhodil do smetného koša.

To, že vyhodil obrovský majetok mu došlo až neskoro. „Čítal som článok o jednom Nórovi, ktorý predal svoje bitcoiny za veľké peniaze,“ povedal pre BBC Howells.

Čo je bitcoin?

Digitálnu menu možno kúpiť na internete za etablované meny, ako sú dolár alebo euro. Používa sa predovšetkým pri platbách na internete. Hlavnou myšlienkou stojacou za vytvorením Bitcoinu je menový systém bez centrálnej kontrolnej inštancie, teda nezávislej od vlád a centrálnych bánk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies