Nešťastník Sio po vypadnutí slonov: Nie je mi do reči

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 12:05 • 2 min
Nešťastník Sio po vypadnutí slonov: Nie je mi do reči

FORTALEZA - Tretíkrát v rade štartovali futbalisti Pobrežia Slonoviny na svetovom šampionáte a tretíkrát v rade sa neprebojovali zo základnej skupiny. Na MS v Brazílii však prišli o postup veľmi smoliarsky.

slovakia

left justify in out

V utorkovom rozhodujúcom dueli C-skupiny s Gréckom remizovali v nadstavenom čase 1:1, čo by im stačilo na účasť v osemfinále, no v záverečných sekundách vyrobil striedajúci Giovanni Sio faul vo vlastnej šestnástke a Giorgios Samaras gólom z penalty rozhodol o vyradení afrického tímu a postupe Grékov.

 

"Nie je mi do reči. Chcem ísť domov a na všetko zabudnúť," ťažko hľadal po prehre 1:2 slová Sio. Dvadsaťpäťročný útočník prišiel na trávnik v 83. minúte namiesto Gervinha, no toto striedanie sa trénerovi Sabri Lamouchimu absolútne nevydarilo. Sio sa podpísal pod rozhodujúci moment stretnutia, keď fatálne fauloval vo vlastnom pokutovom území Samarasa. V momente, keď grécky dlháň 12 metrov od brány napriahol k strele, mu Sio zozadu zavadil o nohu. Ekvádorský rozhodca Vera nekompromisne ukázal na biely bod a samotný postihnutý hráč sa nemýlil.

 

"Nemal som v úmysle ho faulovať. Nič som nerobil, iba som stál na mieste. On mi o tú nohu zavadil," komentoval kľúčový moment nešťastník zápasu. Hráči Pobrežia Slonoviny ani neprotestovali. "Penalta bola v poriadku," uviedol pre Reuters Fernando Santos, portugalský kouč Grékov.

 

Afričania síce pôsobili v stretnutí futbalovejšie, ale opäť doplatili na taktickú nevyzretosť a nedisciplinovanosť. "Zavinili sme si to sami. Kopec vecí sme v zápase mohli urobiť lepšie. Gréci boli chytrejší ako my," priznal stopér Kolo Toure. "Boli sme strašne naivní. Súper iba vyčkával a využíval naše chyby. Keď dostanete lacný prvý gól a ste v strese, nedarí sa vám hra, pretože nechcete inkasovať aj druhý."

 

Pobrežiu Slonoviny dorástla silná generácia hráčov na čele s Didierom Drogbom, Yayom a Kolom Toureovcami, Gervinhom, Salomonom Kalouom, Bony Wilfriedom či Cheikom Tiotem. Kým však na predošlých šampionátoch doplatili "sloni" na krutý žreb, keď hrali v náročných skupinách s Argentínou a Holandskom, respektíve Brazíliou a Portugalskom, tentoraz nevyužili schodnosť hrateľnej C-skupiny. S výnimkou dvoch finálových účastí na Africkom pohári národov v uplynulých rokoch nič významné nedosiahli.

 

Pritom MS v Brazílii odštartovalo Pobrežie Slonoviny nádejne, keď otočilo duel s Japonskom z 0:1 na 2:1. Potom ale nestačilo na suveréna skupiny Kolumbiu (1:2) a následne prišla osudná prehra s nudne hrajúcimi Grékmi. Trénerovi Lamouchimu po šampionáte vyprší zmluva a ako po zápase prezradil, novú už nepodpíše. "Nebudem o nej ani rokovať. Je to moja zodpovednosť, že sme nepostúpili," zobral na seba neúspech.

 

Pre Drogbu, Kola Toureho a asi i pre jeho brata Yayu to bol zrejme posledný svetový šampionát. "Pre mňa určite, ale k svojej budúcnosti v reprezentácii sa ešte nechcem vyjadrovať. Musím sa o tom rozhodnúť s chladnou hlavou," uzavrel Kolo Toure. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona