Nešťastné pristátie na newyorskom letisku: Lietadlu sa zlomil podvozok

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 06:17 • 2 min
Nešťastné pristátie na newyorskom letisku: Lietadlu sa zlomil podvozok

NEW YORK - Desať pasažierov utrpelo zranenia, keď sa lietadlu pri pristávaní, krátko po dotyku so zemou, zlomil predný podvozok. K nehode došlo na newyorskom letisku LaGuardia, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla Boeing 737, ktoré priletelo z Nashvillu v štáte Tennessee, bolo 150 ľudí. Šiestich pasažierov previezli do nemocnice s ľahkými zraneniami, šiestich členov posádky na pozorovanie. Federálny letecký úrad (FAA) informoval, že stroj sa po nehode "bezpečne" zastavil na konci pristávacej dráhy. Letisko dočasne uzavreli a FAA začal vyšetrovanie nehody.  

 

"Nos lietadla bol úplne na zemi. Nikdy som niečo také nevidel. Je to bizarné," uviedol Richard Strauss, ktorý v čase nehody čakal v neďalekom lietadle na odlet. Bobby Abtahi sledoval scénu z terminálu:"Počul som ľudí, ako lapali po dychu a kričali. Obzrel som sa a videl, ako z prednej časti lietadla lietajú iskry."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona