Nešťastná nehoda v Banskej Bystrici: Po zrážke s autom zomrel 67-ročný chodec

NETKY.SK • 7 Január 2016, 10:21 • 2 min
Nešťastná nehoda v Banskej Bystrici: Po zrážke s autom zomrel 67-ročný chodec

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel chodec. Nehoda sa stala v stredu 6. januára o 17:50 na ceste I/59 v katastri obce Uľanka v okrese Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 30-ročný vodič z Banskej Bystrice viedol osobné vozidlo Škoda Superb v smere od obce Donovaly na Banskú Bystricu. V pravom jazdnom pruhu pri priechode pre chodcov z doposiaľ nezistených príčin zrazil 67-ročného chodca z Uľanky.


Chodec po prevoze do nemocnice vnútorným poraneniam podľahol. U vodiča požitie alkoholu nezistili, u chodca nariadili súdnu pitvu. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na zistenie príčiny a miery zavinenia do vyšetrovania priberú aj znalca z odboru cestnej dopravy.


Polícia vyzýva chodcov, aby používali reflexné prvky, rešpektovali pravidlá cestnej premávky a správali sa na ceste disciplinovane. Polícia tiež vyzýva všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali prítomnosť chodcov v cestnej premávke a svojou predvídavosťou predišli možnej kolízii s nimi.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona