Nešťastie v Čechách: Chlapčeka zabil turistický vláčik

NETKY.SK • 15 Júl 2018, 11:10 • 2 min
Nešťastie v Čechách: Chlapčeka zabil turistický vláčik

Strašná tragédia sa udiala neďaleko Žďáru nad Sázavou v areáli Šikland, kde pod kolesami detského vláčika zomrel chlapček († 5).

slovakia

left justify in out

Päťročný chlapec zomrel v sobotu na rodinnom festivale Blue Style Prima Fest. Chlapca prešiel turistický vláčik, zraneniam na mieste podľahol. Podľa majiteľa zábavného parku matka s deťmi zrejme chcela vystúpiť skôr, keď sa vláčik na chvíľu zastavil, informujú Novinky.cz.

 

K nešťastiu došlo okolo pol štvrtej popoludní. "Na miesto sme vyslali záchranný vrtuľník. Lekári začali s resuscitáciou, chlapčekovi však už bohužiaľ nebolo pomoci," povedala hovorkyňa záchrannej služby.

 

Prípad vyšetrujú policajti. U vodiča vláčika vykonanou dychovou skúškou požitie alkoholu vylúčili.


"Táto nešťastná udalosť nás hlboko mrzí, rodičom chceme vyjadriť úprimnú sústrasť. Nič podobné sa za 20 rokov fungovania nášho zábavného parku nestalo. Po dohode s interpretmi sme sa rozhodli zvyšok programu venovať pamiatke zosnulého, a to v stíšenom režime a bez záverečného ohňostroho," uviedol majiteľ zábavného parku Šikland Libor Šikl.

Podľa Šikla k tragédii došlo zrejme vo chvíli, keď turistický vláčik zastavil, aby dal prednosť inému vozidlu. "Mamička s dvoma deťmi sa asi rozhodla vystúpiť skôr, lenže v tej chvíli sa vláčik rozbehol. Ten vláčik tu jazdí mnoho rokov, rovnako ako vodič a nikdy nebol zatiaľ problém," doplnil Šikl.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies