Nešťastie v Bolívii: Autobusu údajne zlyhali brzdy, havária si vyžiadala 17 obetí

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 19:26 • 2 min
Nešťastie v Bolívii: Autobusu údajne zlyhali brzdy, havária si vyžiadala 17 obetí

YOCALLA - Sedemnásť mŕtvych a 16 zranených si vyžiadalo autobusové nešťastie, ku ktorému došlo v noci na utorok v Bolívii. Dvoch zranených hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje a zdroje prepravnej spoločnosti Trans del Sur.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií dnešného vydania periodika El Deber, vodič autobusu vypovedal, že pri jazde z kopca zlyhali autobusu brzdy. Policajní vyšetrovatelia však skúmajú, či šofér dodržal predpísanú maximálnu povolenú rýchlosť.


Autobus, ktorý smeroval z bolívijsko-argentínskeho pohraničia do hlavného mesta Bolívie La Paz cez horskú oblasť s priepasťami, sa po náraze do skaly prevrátil na bok a zastavil sa až po niekoľkých metroch.


Bolívijská cestná sieť nemá dobrú povesť a nezriedka je v zlom stave. Pri dopravných nehodách v tejto krajine príde ročne o život viac ako 1500 ľudí.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies