Nešťastie pri domácom pôrode novorodenec neprežil!

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 11:03 • 2 min
Nešťastie pri domácom pôrode novorodenec neprežil!

BRNO – K náhlemu pôrodu na Juhu Moravy boli privolaní záchranári. Žiaľ dieťa aj napriek tomu zomrelo.

slovakia

left justify in out

Rodička začala mať veľmi silné kontrakcie a samotný priebeh pôrodu bol veľmi rýchli. Budúcej mamičke sa tak nepodarilo premiestniť do nemocnice, na pôrodné oddelenie, ktoré navštevovala. 

 

„Žena začala mať kontrakcie. Išlo o veľmi náhly pôrod, takže sa dieťa narodilo doma veľmi rýchlo. Pôrodná asistentka, ktorá sa o ženu starala v tehotenstve a sprevádzala ju na všetkých predpôrodných vyšetreniach kde mala rodiť, jej odporučila zavolať záchrannú službu“, popísala situáciu kolegyňa asistentky Kateřina Hajková z Únie pôrodných asisteniek.

 

Dieťa po prestrihnutí pupočnej šnúry prestalo dýchať, aj napriek snahe záchranárom sa ho nepodarilo oživiť. Krvácajúcu rodičku hneď previezli do nemocnice. Prípad úmrtia novorodeniatka už vyšetruje tamojšia polícia.

 

„Môžem potvrdiť, že polícia vyšetruje okolnosti prípadu úmrtia novonarodeného dieťaťa pri pôrode v mieste bydliska“, oznámil hovorca juhomoravskej polície Bohumil Malášek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies