Nešťastie na strednom Slovensku: Muža v lese museli zachraňovať leteckí záchranári!

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 13:52 • 2 min
Nešťastie na strednom Slovensku: Muža v lese museli zachraňovať leteckí záchranári!

HRIŇOVÁ - Poranenie oboch dolných končatín s podozrením na zlomeniny členkov utrpel v sobotu ráno pilčík, ktorého v ťažko prístupnom lesnom teréne Poľany pri Hriňovej v okrese Detva zavalil kmeň stromu.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií Jána Tučeka z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vo Zvolene mu na pomoc prišlo sedem príslušníkov HaZZ s tromi kusmi techniky a k udalosti boli privolaní aj leteckí záchranári Air-Transport Europe (ATE) z Banskej Bystrice.

 

"Lekára po prílete do určenej oblasti k zranenému z paluby vrtuľníka vysadili pomocou palubného navijaka. Privolaní hasiči museli zraneného 41-ročného muža spod zavaleného stromu najskôr pomocou techniky vyslobodiť," uvádzajú záchranári z ATE na svojej internetovej stránke.

 

Ako informujú, pilčík bol pri vedomí a lekár leteckých záchranárov mu následne poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie. Následne boli z terénu obaja evakuovaní. "Po preložení na palubu vrtuľníka pilčíka v stabilizovanom stave letecky previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," dodávajú záchranári.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies