Nešťastie na Orlickej priehrade: Pod korčuliarmi sa prelomil ľad!

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 09:26 • 2 min
Nešťastie na Orlickej priehrade: Pod korčuliarmi sa prelomil ľad!

PRAHA - Na Orlickej priehrade v stredných Čechách sa v sobotu popoludní na dvoch miestach preboril ľad s tromi korčuliarmi, z ktorých jeden sa zrejme utopil, informuje Česká televízia.

slovakia

left justify in out

Korčuliar sa pravdepodobne utopil neďaleko Žďákovského mosta pri obci Orlík nad Vltavou. Polícia po totožnosti zmiznutej osoby pátra.

 

"Kým sa k topiacemu mužovi dostali záchranári, zmizol pod hladinou. Telo nebolo doposiaľ nájdené," povedala hovorkyňa Zdravotníckej záchrannej služby Juhočeského kraja Petra Kafková, píše spravodajský server ČT24.

 

Len o niekoľko minú nato sa pri Orlickom zámku prelomil ľad hneď pod dvoma korčuliarmi. Obaja mali však šťastie a podarilo sa im udržať na okraji ľadu. Hasiči muža i ženu vytiahli na breh.

 

Obaja korčuliari boli silne podchladení a previezli ich do nemocnice.

 

Polícia i požiarna služba upozorňujú občanov, aby nehazardovali a nevstupovali v týchto dňoch, keď sa začína otepľovať, na ľad, pripomína Česká televízia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies