Nešťastie na D1 pri Žiline: Pri stavbe diaľnice sa ťažko zranili traja robotníci

NETKY.SK • 19 Február 2016, 17:04 • 2 min
Nešťastie na D1 pri Žiline: Pri stavbe diaľnice sa ťažko zranili traja robotníci

ŽILINA – Na stavbe diaľnice D1 pri obci Bitarová v okrese Žilina sa dnes zranili traja robotníci. Informovala o tom internetová stránka tvnoviny.sk.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií portálu príčinou nešťastia bola hydraulická ruka, ktorá zavalila troch robotníkov. K pracovným úrazom boli vyslaní záchranári a tri sanitky. 


Podľa hlavného inšpektora Inšpektorátu práce Žilina Rudolfa Kubicu momentálne nemajú bližšie informácie a postihnutých nemôžu vypočuť, lebo sú v nemocnici.

 

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline Viera Jurčiová pre TASR uviedla, že všetci traja muži sú hospitalizovaní vo FNsP. "Ich stav je stabilizovaný a čakajú ich ďalšie vyšetrenia. Predpokladaná doba liečenia je viac ako sedem dní. Jeden má zlomeninu chrbtice a všetci traja majú viacpočetné pomliaždenia trupu," dodala Jurčiová.

 

Na robotníkov mala údajne spadnúť ťažká, asi tonová hydraulická ruka z výšky troch metrov.

 

Nehoda sa stala pri obci Bitarová. Obchvat Žiliny je súčasťou diaľnice D1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona