Nešťastie na ceste: Dôchodca zrazil na priechode pre chodcov dvoch tínedžerov

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 11:24 • 2 min
Nešťastie na ceste: Dôchodca zrazil na priechode pre chodcov dvoch tínedžerov

LUČENEC - Dvoch chodcov na riadne vyznačenom priechode zrazil v stredu 14. júna o 19.35 h na Masarykovej ulici v Lučenci 60-ročný vodič osobného motorového vozidla Opel Corsa.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke.

 

Ako uviedla, 15-ročný Dávid spolu so svojou rovesníčkou prechádzali po priechode pre chodcov, keď do nich narazilo osobné motorové vozidlo. Prepadli cez jeho prednú kapotu do čelného skla a následne obidvaja spadli na vozovku. Vodič zostal s vozidlom stáť niekoľko metrov za priechodom. Všetci účastníci nehody sa na mieste podrobili dychovej skúške na alkohol. Ani u jedného však prítomnosť alkoholu zistená nebola.

 

„Zrazení chodci utrpeli podľa predbežného vyjadrenia lekárov zranenia s dobou liečby a práceneschopnosti štyri týždne. V súvislosti s vyšetrovaním dopravnej nehody bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ informovala hovorkyňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies