Nešťastie na cestách: Pri čelnej zrážke dvoch áut zomrel len 18-ročný mladík!

NETKY.SK • 15 November 2015, 14:08 • 2 min
Nešťastie na cestách: Pri čelnej zrážke dvoch áut zomrel len 18-ročný mladík!

BRATISLAVA/ŽILINA - Tragicky sa skončila sobotňajšia nehoda dvoch osobných áut medzi Párnicou a Zázrivou v okrese Dolný Kubín.

slovakia

left justify in out

O život prišiel iba 18-ročný vodič škodovky.


Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, mladý vodič Felicie z okresu Dolný Kubín smeroval v sobotu podvečer od Párnice na Zázrivú, pričom v tiahlej pravotočivej zákrute sa z doposiaľ presne nezistených príčin čelnej zrazil s protiidúcim Fiatom Marea, za volantom ktorého sedel 43-ročný vodič z Popradu. Pri dopravnej nehode vyhasol život 18-ročného mladíka, vodič Fiata utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia päť týždňov. Alkohol u vodiča Fiatu nezistili, či pil pred jazdou mladý vodič, ukáže až nariadená pitva. Na autách vznikla škola predbežne vyčíslená na 5 000 eur.
Ďalšie okolnosti, príčinu a mieru zavinenia dopravnej nehody polícia vyšetruje.


V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, tmy a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Jazdu treba prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i schopnostiam a zručnostiam. Ako upozorňuje polícia, počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies