Nešťastia na výletnej lodi v Marseille zrejme zapríčinil ľudský faktor

NETKY.SK • 14 September 2016, 18:56 • 2 min
Nešťastia na výletnej lodi v Marseille zrejme zapríčinil ľudský faktor

MARSEILLE - Zrejme zlyhanie ľudského faktora zapríčinilo utorkové nešťastie najväčšej výletnej lode sveta "Harmony of the Seas" v juhofrancúzskom prístave Marseille.

slovakia

left justify in out

Naznačili to dnes francúzske médiá, ktoré sa pri tom odvolávajú na informácie prokurátora Xaviera Tarabeuxa, podľa ktorého sa vyšetrovanie uberá práve týmto smerom. Pri uvoľnení a následnom páde záchranného plavidla z výšky asi desiatich metrov do mora počas bezpečnostného cvičenia prišiel o život 42-ročný člen posádky, údajne Filipínec, kým jeho ďalší štyria kolegovia utrpeli ťažké zranenia.

 

Spoločnosť Royal Caribbean International, ktorá loď vlastní, tragický incident potvrdila. Ani z jej strany, ani zo strany prístavu sa však verejnosti nedostalo ďalších informácií o nešťastí.

Harmony of the Seas zakotvila v Marseille iba v utorok v skorých ranných hodinách. Po premiestnení sa z Palmy de Mallorca mala podľa pôvodných plánov pokračovať už v utorok večer do Talianska.

 

Nešťastie však tento plán narušilo, plavidlo naďalej kotví v Marseille, kde pokračuje vyšetrovanie kauzy. Loď, ktorú uviedli do prevádzky iba v tomto roku, má dĺžku 362 metrov. Plavidlo má kapacitu vyše 5400 pasažierov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies