Nešťastie v Istanbule: Zrútila sa päťposchodová budova, v danej chvíli bola prázdna

NETKY.SK • 12 Február 2016, 17:15 • 2 min
Nešťastie v Istanbule: Zrútila sa päťposchodová budova, v danej chvíli bola prázdna

ISTANBUL - V tureckom meste Istanbul sa dnes zrútila päťposchodová budova, ktorá bola zrejme v danej chvíli prázdna. Miestni predstavitelia uviedli, že pod jej troskami podľa predbežnej prehliadky nikto nezostal a nikto nebol zranený.

slovakia

left justify in out

Budova stála neďaleko rušnej istanbulskej nákupnej ulice Istiklal Caddesi, ktorá je súčasťou pešej zóny s množstvom obchodov a reštaurácií.

 

 

Podľa tureckej agentúry Dogan sa na prízemí zrútenej budovy nachádzala kaviareň.

 

 

Príčiny zrútenia budovy zatiaľ nie sú známe. Budova sa nachádza neďaleko hlavného obchodného ťahu.

 

Guvernér Istanbulu Vasip Šahin povedal médiám, že vnútri podľa všetkého nikto nezostal. Dodal, že ľudia v blízkosti budovy si vďaka nezvyčajnému zvuku uvedomili, že padá, a varovali ľudí vnútri. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 

Starosta Misbah Demircan povedal, že "ľudia na parkovisku cítili, ako sa (budova) trasie, a prinútili všetkých oblasť opustiť", čo zabránilo nešťastiu.

Budova stála neďaleko námestia Taksim a rušnej istanbulskej nákupnej ulice Istiklal Caddesi, ktorá je súčasťou pešej zóny s veľkým množstvom obchodov a reštaurácií.

 

Obyvatelia danej oblasti hovoria, že mnohé z tamojších budov majú konštrukčné problémy. V súčasnosti prechádzajú viaceré z nich modernizáciou alebo naopak búraním, aby uvoľnili miesto novej výstavbe, uviedla agentúra DPA.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies