Nestarnúci Ronaldo páli ostrými. K titulu najlepšieho kanoniera histórie mu chýba už len dvadsať gólov

NETKY.SK • 3 December 2021, 16:46 • 2 min
Nestarnúci Ronaldo páli ostrými. K titulu najlepšieho kanoniera histórie mu chýba už len dvadsať gólov

MANCHESTER – Portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo straší obrany súperov aj po prestupe do Manchesteru United. Vo štvrtkovom zápase proti Arsenalu (3:2) strelil dva góly a v profesionálnej kariére má na konte už 801 zásahov. Ak pridá ďalších dvadsať, dotiahne sa na najlepšieho strelca v histórii Josefa Bicana.

slovakia

left justify in out

„Čo na to povedať? Je to neuveriteľné. Každý zápas, každú sezónu a každý rok dokazuje, že chce byť najlepší. Nepotrebuje žiadnu ďalšiu motiváciu. Vie, ako na to,“ vyjadril sa jeho spoluhráč z klubu i reprezentácie Bruno Fernandes. Ronaldo strelil v drese červených diablov 130 gólov, ďalších 450 pridal v drese Realu Madrid, za Juventus skóroval 101-krát a 5 gólov zaznamenal ešte ako mladík v drese Sportingu Lisabon. V národnom tíme ich má na konte 115, čo z neho robí reprezentačného rekordmana.

 

 

„Dostať sa na vrchol je ťažké, ešte ťažšie je sa tam udržať. Každý deň musíte predvádzať fenomenálne výkony, ktoré od vás celý svet očakáva. To, čo dokázal Ronaldo, je jednoducho neuveriteľné,“ nechal sa počuť bývalý anglický šutér Alan Shearer.

 

Ronaldo proti Arsenalu najskôr skóroval po presnej prihrávke Rashforda do vápna, druhý gól pridal z pokutového kopu. Pred letným návratom na Old Trafford pritom kopal penalty Fernandes. „Nebavili sme sa o tom, veril som mu. Poslednú penaltu som nepremenil, takže prišiel rad na Cristiana,“ vysvetlil záložník v rozhovore pre BBC.

 

 

Víťazstvo nad kanoniermi bolo posledným zápasom na lavičke pre dočasného trénera Michaela Carricka, ktorý dnes oznámil, že v klube nebude pokračovať. Mužstva sa dnes ujal nemecký stratég Ralf Rangnick. Pod Carrickovým vedením dokázal anglický veľkoklub dvakrát zvíťaziť a raz remizovať. Veľkú zásluhu na tom má aj Ronaldo.

 

 

„Cristiano mi tento týždeň veľmi pomohol so všetkým, o čo som ho požiadal. Jeho odhodlanie, vôľa, samozrejme kvalita...nie je prekvapením, že opäť skóroval, je to ideálny koniec,“ citoval odchádzajúceho trénera klubový web.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies