Nestarnúci Robben sa vrátil do futbalového kolotoča, objaví sa na majstrovstvách Európy?

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 15:27 • 2 min
Nestarnúci Robben sa vrátil do futbalového kolotoča, objaví sa na majstrovstvách Európy?

Holandský futbalista Arjen Robben patril v minulosti k najlepším hráčom sveta. V roku 2019 sa rozhodol ukončiť kariéru, láska k futbalu však bola tak silná, že sa o rok neskôr rozhodol opäť si nasadiť kopačky.

slovakia

left justify in out

Dnes už 37-ročný krídelník sa minulý rok dohodol na podmienkach zmluvy s materským Groningenom, ktorý hráva v najvyššej holandskej súťaži. Jeho návrat nebol úplne ideálny, keďže sa po dvoch zápasoch zranil a kvôli svalovému úrazu pauzoval šesť mesiacov. Na trávnik sa vrátil až v apríli a v práve prebiehajúcej sezóne odohral len päť zápasov.

 

 

Robben aj napriek pokročilému veku cez víkend ukázal, že ho futbal stále baví. Groningen v nedeľu jasne porazil FC Emmen na jeho ihrisku v pomere 4:0 a bývalý holandský reprezentant sa blysol dvomi asistenciami, pričom v základnej zostave nastúpil po dlhých 238 dňoch.

 

„Prešiel som veľký kus cesty a toto je presne to, čo som chcel – pomôcť klubu a hrať futbal. Bola to dlhá a náročná cesta, neustále som bojoval. Odmena niekedy prísť musela. Bavil som sa ako malý chlapec,“ prezradil šťastný veterán po zápase novinárom.

 

 

Okamžite sa začalo hovoriť o jeho možnom návrate do reprezentácie. Hoci sú šance mizivé, blížiaci sa európsky šampionát láka aj samotného Robbena. „Určite by som išiel. Keď som sa minulý rok vracal, majstrovstvá Európy predstavovali ten najdivokejší sen. V prvom rade musím byť realistom a uvidím, čo prinesú nasledujúce týždne. Potom uvidíme, čo sa stane,“ vyjadril sa.

 

Reprezentačný tréner Frank de Boer však vidí situáciu inak. „Nikdy nehovor nikdy, v súčasnosti sa mi to ale nezdá reálne. Veľmi ma teší, že Arjen zase hráva futbal, je však potrebné dívať sa na to zo širšieho pohľadu. Od roku 2019 neodohral celý zápas,“ prezradil agentúre ANP.

 

 

Robben sa v národnom drese naposledy objavil v októbri 2017 v súboji so Švédskom. V minulosti hrával za PSV Eindhoven, Chelsea, Real MadridBayern Mníchov. Na konte má tituly z domácich súťaží a z Ligy majstrov. V drese Oranjes má na konte 96 štartov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona