Nestarcová: Aby bojovali za seba a za tých, ktorí im veria

NETKY.SK • 28 December 2015, 15:56 • 2 min
Nestarcová: Aby bojovali za seba a za tých, ktorí im veria

BRATISLAVA - Keďže slovenské najúspešnejšie plážové volejbalistky Natáliu Dubovcovú a Dominiku Nestarcovú rok pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro pri ich snahe dostať sa na tento celosvetový športový sviatok nečakane zabrzdili zranenia ramien, bolo zákonité, na čo prvé si spomenú pri novoročnom vinši pre seba i pre všetkých kolegov - športovcov.

slovakia

left justify in out

"Najdôležitejšie želanie, ktoré vyslovíme na prahu nového kalendárneho roka, je túžba zostať zdravotne v poriadku. Keď tie najbližšie týždne a mesiace, ktoré nás v olympijskom roku 2016 čakajú, zvládneme zdravotne, tak ja verím, že to dokážeme urobiť aj po športovej stránke. Naším cieľom je dostať sa na olympiádu do Brazílie," zdôraznila 31-ročná rodáčka z Bratislavy, ktorá v klasickom šestkovom volejbale okrem dresu materského klubu hrala aj v Pezinku.


"Celému slovenskému športu želám, aby so šťastím bojoval úspešne na všetkých frontoch za seba, aby slovenskí športovci úspešne bojovali aj za všetkých, ktorí im stále veria. Aby športovci dokázali premeniť v realitu všetko to, čo chcú, na čom pracujú celý život," vyslovila novoročné želanie polovica najúspešnejšieho slovenského páru v ženskom plážovom volejbale.


Štíhla Bratislavčanka sa v tejto súvislosti usilovala uviesť na pravú mieru aj postoj niektorých športových ´tiežodborníkov´ na ich doterajšie úspešné ťaženie v seriáli Svetového pohára, ako aj na tohoročné výnimočné úspechy ich reprezentačných kolegov z iných športových odvetví.


"Mnohí z nich sa svojmu športu venujú celý život. Úplne od malička. Naozaj. Byť špičkou v niektorom športe, to nie je záležitosť dvoch - troch rokov. To nie je práca iba na dva - tri roky. Fakt nie. Ľudia to majú v tomto smere veľmi často pomýlené. Oni vidia iba špičku pyramídy. Nás sa raz jeden redaktor spýtal: ´A vy ste sa kde tu zrazu objavili tento rok? Pozeráme na neho a nechápeme, čo sa vlastne spýtal....Vtedy mi prišlo na um: ´ Ty si teda dobrý! My spolu s Natáliou (Dubovcovou, pozn.) na tom, aby sme v plážovom volejbale boli úspešné, pracujeme už ôsmy rok. A predtým sme obe hrali šestkový volejbal. Ja som sa nezjavila z ničoho nič, ani Natália nespadla do plážového volejbalu rovno z neba. Nezačala ho hrať z ničoho nič. Bez prípravy. My sme predsa hrali šestkový volejbal. Ja športujem od šiestich rokov. Takže to nie je tak, ako to mnohokrát berú niektorí ľudia. ´Asi si išli trochu zahrať, podarilo sa im niečo vyhrať, tak sú tam.´ Ale to nie je pravda. Ja by som tých odborníkov na všetko a na nič´ veľmi rýchlo vyviedla z omylu, v ktorom stále žijú. Aktívne športovanie je predsa u drvivej väčšiny z nás celoživotná systematická snaha. Naše súčasné dobré výsledky sú predsa ovocím celoživotného úsilia. Bez toho sa predsa úspech nedostaví. Nič vám ani v športe nespadne iba tak z ničoho nič z neba. O všetko, čo v živote a v športe zvlášť chcete dosiahnuť, sa musíte predsa usilovať," zdôraznila Dominika Nestarcová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies