Nesta porovnáva: Ronaldo je skvelý, ale Messi výnimočný

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 18:21 • 2 min
Nesta porovnáva: Ronaldo je skvelý, ale Messi výnimočný

OREBIČ - Ani Zlatá lopta FIFA nie je dostatočným dôvodom pre Alessandra Nestu, aby v názore na najlepšieho futbalistu sveta uprednostnil Cristiana Ronalda pred Lionelom Messim.

slovakia

left justify in out

Bývalý taliansky reprezentant, v AC Miláno člen slávnej defenzívy s Jaapom Stamom, Alessandrom Costacurtom, Paolom Maldinim či Brazílčanom Cafú, vyzdvihuje hru skromnejšieho Argentínčana pred pyšnejším Portugalčanom.

 

"Cristiano Ronaldo je skvelý hráč, ale Messi je výnimočný. Pri pohľade na prierez celej doterajšej kariéry už dosiahol futbalový vrchol. Nanešťastie, raz som proti nemu hral štyrikrát za rok, navyše už v pokročilom futbalovom veku. Cristiano je takisto rodený víťaz, ale Messi má v sebe niečo špeciálne. Je to najťažší súper na bránenie, dokáže desaťkrát po sebe zašprintovať, s čím je nemožné sa vyrovnať. Lapáte po dychu, kým on vyzerá, akoby sa zápas iba začal. Loptu si kryje ako nik iný," ponúkol svoje argumenty podľa denníka Slobodna Dalmacija v súčasnosti 38-ročný Nesta, podľa ktorého Cristiano Ronaldo po príchode do Realu Madrid výrazne zmenil hernú tvár - svoju aj španielskeho tímu.

 

"Pamätám si ho v drese Manchestru United ako skvelého ekvilibristu, ktorého štýl zdobí najmä mnoho 'fintičiek'. Dnes hrá omnoho efektívnejšie, stále si hľadá pozíciu na zakončenie, a preto je oveľa nebezpečnejší. Prešiel futbalovou premenou k lepšiemu, nerobí už iba driblérsku šou pre fanúšikov," dodal bývalý 78-násobný taliansky reprezentant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona