Nesrovnal: To nie je, že ja niečo chcem, mesto musí stavať

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 19:00 • 2 min
Nesrovnal: To nie je, že ja niečo chcem, mesto musí stavať

BRATISLAVA – Bratislavskí mestskí poslanci na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva opäť odmietli výstavbu náhradných nájomných bytov v bratislavskom Ružinove.

slovakia

left justify in out

Byty na Astronomickej a Čmelíkovej ulici plánuje mesto postaviť ako náhradné bývanie pre obyvateľov z reštituovaných domov v Bratislave. Zastupiteľstvo žiada primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, aby sa pri riešení problému s výstavbou náhradných nájomných bytov v Ružinove zdržal akýchkoľvek developerských aktivít a krokov.

 

Zároveň sa poslanci zhodli aj na tom, že primátor má požiadať ružinovského starostu Dušana Pekára, aby overil navrhované funkčné využitie pozemku v rámci pokračovania na obstarávaní Územného plánu zóny Ostredky. „Mesto nie je developer, mesto nechce stavať, mesto musí stavať. To nie je, že ja niečo chcem, mesto to musí,“ povedal dnes pred poslancami Nesrovnal.


Poslanci dnes zobrali na vedomie aj Petíciu proti zámeru výstavby náhradných nájomných bytov na Astronomickej ulici v Ružinove, ktorú podpísalo 3 694 ľudí. Podpísaní nesúhlasia so zámerom Hlavného mesta SR Bratislavy postaviť náhradné byty na tejto ružinovskej


Hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová začiatkom júna informovala, že bratislavský primátor Ivo Nesrovnal nepodpíše uznesenie týkajúce sa zastavenia procesu verejného obstarávania náhradných nájomných bytov v Ružinove. Viaceré body uznesenia mestského zastupiteľstva z 26. mája sú podľa neho pre hlavné mesto nevýhodné, vzhľadom na zodpovednosť, ktorú má voči mestu a Bratislavčanom, ho podpísať nemôže.


Zákon prikazuje mestám do konca roku 2016 postaviť 580 náhradných nájomných bytov, v opačnom prípade bude musieť z mestského rozpočtu vyplácať štyri milióny eur, čo je približne polovica voľných zdrojov mesta, ktoré sú určené na rozvoj, ako rozdiel medzi trhovým a regulovaným nájomným majiteľom reštituovaných bytov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies