Nesrovnal: Protestu prokurátora ohľadne zákazu hazardu navrhnem nevyhovieť

NETKY.SK • 11 Jún 2017, 13:17 • 2 min
Nesrovnal: Protestu prokurátora ohľadne zákazu hazardu navrhnem nevyhovieť

BRATISLAVA - Protesty prokurátorov by nemali zastaviť doterajší proces, v ktorom Bratislava pristúpila k prijatiu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o zákaze umiestňovania herní v hlavnom meste i celomestskej parkovacej politike.

slovakia

left justify in out

V relácii internetovej spravodajskej televízie Tablet.TV Hlavné Mesto sa v tomto duchu vyjadril primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

O protestoch prokurátora budú poslanci rokovať na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (29.6.). Nesrovnal v tejto súvislosti pripomenul, že protest prokurátora je vyjadrením právneho názoru a poslanci mu môžu, ale nemusia vyhovieť. V prípade protestu VZN o zákaze hazardu primátor priznal, že je prekvapený tým, ako prokuratúra "plne akceptovala argumentáciu hernej loby". "Pevne však verím, že poslanci nebudú ignorovať vôľu, ktorú vyjadrilo 136.000 Bratislavčanov," uviedol. Ako predkladateľ tohto bodu na rokovaní navrhne protestu nevyhovieť.

 

Námietky prokurátora by nemali zastaviť ani realizáciu parkovacej politiky. Primátor nevidí problém, aby niektoré pripomienky neboli akceptované, poukázal však i na to, že jedna z výčitiek súvisí so samotnou podmienkou uvedenia parkovacej politiky do praxe a tou je zmena štatútu. Sám nechápe, prečo zmenu ešte poslanci neschválil.

 

Kriticky sa vyjadril i k myšlienke, iniciovanej poslancom Jánom Hrčkom, aby sa s parkovaním zároveň riešila i zmena v systéme prerozdeľovania financií pre mestské časti, pretože podľa Hrčku súčasný systém niektoré znevýhodňuje. "Nerozumiem, prečo niekto podmieňuje parkovanie inou vecou, ktorá s týmto nesúvisí. Vidím to tak, že je to skôr zámienka, ako sa z realizácie parkovacej politiky vyvliecť zo strachu, lebo bude treba niečo riešiť," uviedol Nesrovnal. "Ale v tom prípade nech taký poslanec predstúpi pred Bratislavčanov a povie im, že systém parkovania, ktorý ich zvýhodní, mať nebudú, lebo oni ako poslanci to nechcú," povedal primátor.

 

Pripomenul taktiež, že systém prerozdeľovania financií medzi mestskými časťami je na rozhodnutí a dohode starostov. “Viac ako desať rokov sa na tom nevedia dohodnúť, teraz to zvládnu v priebehu troch týždňov?“ položil rečnícku otázku. Ak by sa však mali potvrdiť neoficiálne informácie, že starostovia chcú predložiť mestským poslancom návrh na zmenu, ktorá by sa týkala solidarity (finančná pomoc siedmim najmenším mestským častiam) a tá by podľa tohto návrhu mala prejsť zo štyroch najväčších mestských častí (Petržalka, Nové Mesto, Staré Mesto, Ružinov) na hlavné mesto, Nesrovnal hovorí o neakceptovateľnom návrhu. "Toto by bol typický príklad ošklbávania Bratislavy. Oni sa pred desiatimi rokmi na dnešnej forme solidarity dohodli a teraz by to malo zatiahnuť mesto? Mne takýto návrh ešte nikto nepredložil, ale bolo by to nesystémové a nečestné," zdôraznil primátor.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies