Nesrovnal: Pokiaľ Dunaj spája, prináša prosperitu a silu celému regiónu

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 17:28 • 2 min
Nesrovnal: Pokiaľ Dunaj spája, prináša prosperitu a silu celému regiónu

BRATISLAVA – Pokiaľ Dunaj spája, prináša prosperitu, rozkvet a silu celému podunajskému regiónu. Pokiaľ však rozdeľuje, prináša chudobu, spory či degradáciu.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, podľa ktorého 115 miliónov ľudí žije v mestách a regiónoch, ktoré ležia v priamej blízkosti tejto rieky. "Je nesmierne dôležité budovať, podporovať a chrániť akcent solidarity a partnerstva v tejto oblasti," povedal pre TASR primátor.

 

Nesrovnal, ktorý je prezidentom výkonného výboru Rady podunajských miest a regiónov, chce Dunaj používať ako spojovník a motiváciu spolupracovať. V podunajskom regióne chce Bratislava rozšíriť partnerstvo v znalostnej oblasti, napríklad pri výmene študentov či spolupráci akademických obcí. Taktiež v oblasti životného prostredia, pri ochrane kvality vôd Dunaja a riešení vplyvu klimatickej zmeny alebo v oblasti dopravy, pri zlepšení splavnosti rieky Dunaj a udržiavaní dopravného ekologického koridoru.

 

Na začiatku slovenského predsedníctva v Rade EÚ sa bude v dňoch 8. až 9. júla v Bratislave konať 7. Európsky samit regiónov a miest. Organizuje ho Európsky výbor regiónov v spolupráci s hlavným mestom i Bratislavským samosprávnym krajom a predstavuje mimoriadnu príležitosť pre Bratislavu i Bratislavský kraj zviditeľniť sa.

 

"Bratislavu chceme prezentovať ako mladé, dynamické a inovatívne mesto. Súčasne ako mesto čisté, bezpečné, bohaté na kultúru a históriu, kde sa jeho obyvateľom kvalitne žije," uviedla pre TASR hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová s tým, že Dunaj bude súčasťou tejto prezentácie, pretože zvyšuje kvalitu života v hlavnom meste.   Jednou z hlavným tém samitu bude aj voda a Dunaj ako symbol spojenia regiónov spolu s problematikou mestskej agendy – investíciami, infraštruktúrou či vplyvom politík a právnych predpisov EÚ na rozvoj miest.

 

V rámci príprav na Európsky samit regiónov a miest v Bratislave maľujú klienti s mentálnym znevýhodnením chránenej dielne Lepší svet motívy Bratislavského hradu, Dunajskej víly, Moravianskej venuše či Kriváňa na okruhliaky z Dunaja. Dostanú ich ako darček delegáti a účastníci samitu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies