Nesrovnal: Od posilnenia prímestských vlakov si veľa sľubujeme

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 09:49 • 2 min
Nesrovnal: Od posilnenia prímestských vlakov si veľa sľubujeme

BRATISLAVA - Nové vlakové spojenia medzi Bratislavou a Trnavou i Bratislavou a Sencom umožnia cestujúcim príjemnejšie a rýchlejšie sa dostať do cieľa a zároveň odľahčia bratislavské cesty. Je o tom presvedčený primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

"Najlepšou motiváciou využívať takýto vlak je vyskúšať ho, dostať sa s ním za necelých 20 minút zo Senca do bratislavského Nového Mesta a počas plynulej jazdy vidieť z okna kolóny áut na diaľnici a vstupe do Bratislavy," pridal svoju osobnú skúsenosť v  diskusii Hlavné mesto spravodajskej televízie Tablet.TV.

 

"Toto je reálny výsledok našich rokovaní s vládou a prijatých opatrení zo zasadnutia kabinetu, ktorý sa v decembri 2017 venoval potrebám Bratislavy," upozornil. Za dôležité považuje nielen pridanie nových 56 vlakových spojení, ktoré možno využívať v rámci integrovanej dopravy, ale aj zapojenie tratí na území samotného mesta. "Bude sa jazdiť aj medzi stanicami v Petržalke a Novom Meste, po šiestich rokoch bude vlak premávať cez Prístavný most," pripomenul.

 

Priznal, že od nových vlakových možností si mesto i on sám veľa sľubuje. "Celodenný 30-minútový interval spojov je výraznou pomocou, v celkovej kapacite pridaných spojov ide o 17.000 miest pre cestujúcich," uviedol. Pripomenul, že mesto zareagovalo na pridanie vlakových spojov aj zmenami v premávke MHD. "Prispôsobili sme ich linky grafikonu vlakov, aby cestujúci mali možnosť plynule prestúpiť na MHD, a, naopak, z MHD plynule prestupovať na vlak," uviedol.

 

V diskusii Tablet.TV hovoril aj o posilnení bezpečnostných opatrení po tragickej udalosti, ktorá sa stala na Obchodnej ulici koncom mája. "Spolu s ministerstvom vnútra, policajným prezídiom štátnou i mestskou políciou sme sa dohodli na opatreniach, ktoré prinesú viac policajtov v uliciach, zvýšenie dohľadu a prevencie," uviedol. S predstaviteľmi polície budú situáciu vyhodnocovať i prostredníctvom operatívnych stretnutí. "Naše úsilie jednoznačne smeruje k tomu, aby Bratislava zostala bezpečným a tolerantným mestom," zdôraznil.

 

Poukázal zároveň, že ohavný čin, ktorý sa koncom mája stal, patrí medzi zriedkavé udalosti. "Policajné štatistiky hovoria o znižovaní počtu trestných činov na území Bratislavy, to, čo sa stalo je viac-menej výnimočné a otvára aj širšiu diskusiu o tom, aké prostredie formovalo páchateľa, ktorý sa brutálneho útoku dopustil," skonštatoval. Zdôraznil i význam, ktorý mesto prikladá téme bezpečnosti v rámci svojich kompetencií. "Zjednotili sme kamerový systém na území mesta, modernizujeme materiálno-technické vybavenie mestskej polície, zvyšujme finančný príspevok na prevádzku, ale aj ohodnotenie príslušníkov mestskej polície," dodal.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies