Nesrovnal: O pár dní začneme s rekonštrukciou 37 kilometrov ciest

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 12:13 • 2 min
Nesrovnal: O pár dní začneme s rekonštrukciou 37 kilometrov ciest

BRATISLAVA - Koncom budúceho týždňa sa začne rekonštrukcia 37 kilometrov bratislavských komunikácií, ktoré chce hlavné mesto v spolupráci so štátom kompletne opraviť pred začiatkom predsedníctva SR v Rade Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácii Tablet.TV Hlavné mesto o tom informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

V premiérovom vydaní relácie, ktorá ja oddnes prístupná na webe Tablet.TV, Nesrovnal prezradil aj to, že prvými úsekmi, ktoré sa začnú rekonštruovať, budú Dunajská ulica, Palisády a Mlynské Nivy. "Nepôjde o plátanie dier a opravu výtlkov, komunikácie dostanú úplne nový koberec," pripomenul Nesrovnal.

 

Rekonštrukciu komunikácií mesto financuje z vládnej dotácie, ktorú získalo v súvislosti s prípravou hlavného mesta na predsedníctvo SR v Rade EÚ. Z celkového balíka 15 miliónov eur dostalo hlavné mesto 14 miliónov, mestská časť Bratislava-Staré Mesto jeden milión. Z dotácie pre magistrát je na opravu ciest určených osem miliónov. V pláne je oprava 29 úsekov v celkovej dĺžke 37 kilometrov jazdných pásov.

 

"Nie sú to len cesty v Starom Meste a oprava nesúvisí len s predsedníctvom," upozornil Nesrovnal. "Medzi komunikáciami sú aj radiály, prístupové cesty do centra Bratislavy, ktoré dennodenne používajú obyvatelia i návštevníci hlavného mesta," dodal.

 

Bratislavčanov poprosil v súvislosti s realizáciou prác o trpezlivosť. Uistil, že magistrát pri plánovaní i pri realizácii rekonštrukcií spolupracuje s Krajským dopravným inšpektorátom (KDI) i Bratislavským samosprávnym krajom (BSK), aby dosah dopravných obmedzení bol čo najznesiteľnejší.

 

Na rekonštrukcie ciest dá mesto v tomto roku celkovo 11,5 milióna eur, okrem osemmiliónovej štátnej dotácie aj 3,5 milióna eur z rozpočtu mesta. Súčasťou rekonštrukcie bude aj oprava komunikácie na Moste SNP. Uskutoční sa v auguste, keď je podľa štatistík premávka na tejto dopravnej tepne najmenšia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies