Nesrovnal: Nech sa zástupcovia herní vyhrážajú, keď prídu, tak sa pokonáme

NETKY.SK • 22 Január 2017, 10:44 • 2 min
Nesrovnal: Nech sa zástupcovia herní vyhrážajú, keď prídu, tak sa pokonáme

BRATISLAVA - Medializované upozornenia Asociácie zábavy a hier, že v prípade obmedzenia prevádzky hazardu v Bratislave sa bude brániť právnou cestou, primátorovi hlavného mesta Ivovi Nesrovnalovi spánok neberú.

slovakia

left justify in out

"Ide im o peniaze. Nech sa len vyhrážajú, nech žalujú, keď prídu, tak sa pokonáme," uviedol v relácii Tablet.TV Hlavné mesto, ktorá má dnes o 11.00 h premiéru.

 

V diskusii potvrdil, že na februárové mestské zastupiteľstvo predloží návrh celoplošného zákazu hazardu. Či sa aj celoplošné obmedzenie prijme, bude podľa neho otázkou pre poslancov, ktorí sa budú riadiť novelizovaným zákonom o hazarde. Ten okrem iného určuje typy objektov a zariadení, v ktorých môžu byť herne. Objavili sa už návrhy a úvahy, aby obecné zastupiteľstvá mohli regulovať hazard aj v jednotlivých častiach obce. "Predložím návrh v znení, v akom požadovala zákaz petícia, ostatné je na poslancoch, uvidím, s čím prídu," povedal Nesrovnal.

 

Pripomenul, že herne ani po vydaní VZN hneď nezmiznú, licencie, ktoré boli vydané, ostanú v platnosti. "Spravidla sa vydávajú do konca roka. Na ďalší rok už licencie nebudeme vydávať," oznámil. Hlavné mesto je podľa neho pripravené vyrovnať sa aj s deficitom, ktorý prinesie výpadok z príjmu z prevádzky herní na území Bratislavy. "Áno, o nejaký príjem prídeme, ale nemožno všetko merať peniazmi," vyhlásil.

 

V relácii Tablet.TV sa Nesrovnal vyjadril aj k výzvam, pred ktorými v roku 2017 stojí hlavné mesto. Potvrdil, že jednou z hlavných snáh bude zmena zákona o Bratislave, ktorou chce zabezpečiť viac financií i väčšie kompetencie pre hlavné mesto. Poukázal na to, že diskusia sa musí viesť o zefektívnení viacstupňovej štruktúry kompetencií v hlavnom meste, keď do riadenia na území mesta vstupuje mestská časť, hlavné mesto, samosprávny kraj i štát. Nesrovnal tvrdí, že práve v dôsledku tejto "rozbujnenosti" štruktúr nie je Bratislava schopná efektívne reagovať na moderné výzvy. Naďalej zastáva názor, že Bratislava by mala byť krajom. Naznačil však, že diskusia sa musí viesť aj o tom, čo prináša súčasné rozdelenie hlavného mesta na 17 mestských častí. "Nie je dôležité, koľko je mestských častí, ony majú svoju identitu, no dôležité je, čo robia. Nad tým sa budeme musieť zamyslieť, aké majú kompetencie, čo to stojí a aký je z toho prínos pre celé mesto," povedal.

 

V diskusii uistil, že Bratislava bude pokračovať v systémových projektoch a nadviaže na tie minuloročné – či už v oblasti strategických dopravných projektov, rekonštrukcie ciest, ale aj revitalizácie verejných priestranstiev. Riešiť sa chystá i problém Hlavnej stanice. "Budeme rokovať s ministerstvom dopravy a Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) o spoločnom postupe," povedal a pripustil, že výsledkom môže byť aj spoločný postup pri vyhlásení medzinárodnej architektonickej súťaže, ktorá bude riešiť komplexne celý priestor stanice i predstaničného námestia. "V každom prípade chceme so ŽSR a ministerstvom riešiť celkovo systém železničnej dopravy v Bratislave ako nosného dopravného systému, čo znamená aj oživenie Filiálky a posilnenie železničnej dopravy v meste," povedal Nesrovnal v diskusii Tablet.TV.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona