Nesrovnal: Modernizáciu Karloveskej radiály chceme urobiť rýchlo a kvalitne

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 12:18 • 2 min
Nesrovnal: Modernizáciu Karloveskej radiály chceme urobiť rýchlo a kvalitne

BRATISLAVA - Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Uviedol to primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Primátor uistil, že sa jednotlivé práce budú robiť na etapy tak, aby bol dopad dopravných obmedzení v súvislosti s prácami čo najmenší. "Najprv sa začne úsekom medzi Karlovkou a Dúbravkou, samostatne sa bude robiť úsek pri tuneli, jednoducho tie práce sa rozvrhnú tak, aby doprava trpela čo najmenej," uviedol primátor v relácii Hlavné Mesto. Priznáva, že rekonštrukcia takmer sedemkilometrového úseku diskomfort spôsobí.

 

"Robíme to ale pre lepšiu Bratislavu," zdôraznil a vyzdvihol to, čo rekonštrukcia prinesie. "Okrem samotnej zmodernizovanej trate, ktorá bude zatrávnená, sa zrekonštruujú aj zastávky, dve z nich, na Damborského a Molecovej budú integrované, čo napríklad na Molecovej výrazne zvýši nielen komfort, ale aj bezpečnosť ľudí v okolí zastávky," upozornil primátor.

 

Projekt nevníma iba ako jeden z najdôležitejších infraštruktúrnych projektov v Bratislave, ktorý je rozsahom, ale i objemom financií (67 miliónov eur) porovnateľný s rekonštrukciou Starého Mosta a električkou do Petržalky.

 

"Je to aj projekt o spolupráci hlavného mesta s mestskými časťami, ktoré ležia priamo v území trate alebo v spádovej oblasti. Preto sme sa stretli a budeme sa stretávať a vzájomne informovať so starostami týchto mestských častí," uviedol Nesrovnal.

 

Za dôležité považuje tiež to, aby sa nevytvárali pochybnosti okolo prípravy. V tomto duchu preto ani nechce rozoberať mediálne vyhlásenia o možných prekážkach v podobe údajne nevysporiadaných pozemkoch. "Pozrite sa, aj pri Starom moste sa objavovali články, že sa to nestihne, že sa to neurobí z takého alebo onakého dôvodu. A vidíte, most stojí, stihli sme to," poznamenal Nesrovnal.

 

Zopakoval, že v projekte, v ktorom sa vyjadrovali štyri stavebné úrady, má mesto všetky potrebné povolenia. "Čaká sa už iba na právoplatnosť toho posledného," dodal. Následne prevezme projektovú dokumentáciu Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR, ktoré je riadiacim orgánom v rámci eurofondového projektu.

 

"Intenzívne komunikujeme s rezortom tak, aby aj kontrola náležitostí prebehla čo najrýchlejšie a my sme mohli vyhlásiť súťaž na dodávateľa," priblížil Nesrovnal.

 

O jednotlivých krokoch, ktoré budú súvisieť so samotnou realizáciou, chce mesto s predstihom čo najintenzívnejšie informovať verejnosť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies