Nesrovnal: Mnohí budú musieť prijať zodpovednosť bez výhovoriek na magistrát

NETKY.SK • 18 December 2016, 10:37 • 2 min
Nesrovnal: Mnohí budú musieť prijať zodpovednosť bez výhovoriek na magistrát

BRATISLAVA - Schválenie parkovacej politiky je veľkou reformou, ktorú sa podarilo naštartovať. V relácii Hlavné mesto spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Podľa jeho slov sa mení zaužívaný systém a veľa ľudí bude musieť prijať zodpovednosť za riešenie bez toho, že sa môžu vyhovoriť na magistrát hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

"Takáto zmena nie je jednoduchá a aj preto je rozhodnutie poslancov, ktorí parkovaciu politiku schválili, prejavom zodpovednosti, za ktorý im ďakujem,“ vyhlásil primátor. Odmieta spochybňovanie legitimity prijatia všeobecne záväzného nariadenia, ktoré v hlasovaní prešlo iba tesne, o jeden poslanecký hlas. Podľa Nesrovnala je takáto kritika vyjadrením toho, že "kto chce psa biť, palicu si nájde".

 

"Sú ľudia, ktorí nikdy nič nenavrhli, iba kritizujú. Ja chcem veci riešiť a spolieham sa na ľudí, ktorí to chcú tiež," povedal Nesrovnal. S tým, že pôvodný návrh mesta poslanci pozmeňovacími návrhmi výrazne obmenili, problém nemá. "Schválený návrh rozširuje možnosti mestských častí, no sleduje a podporuje základný cieľ – urobiť poriadok na verejných priestoroch a zvýhodniť Bratislavčanov," zdôraznil Nesrovnal. Uistil zároveň, že schválenie jednotnej parkovacej politiky je iba začiatkom komplexného riešenia mobility v Bratislave.

 

Nesrovnal rovnako privítal schválenie miestneho poplatku za rozvoj. Napriek tomu, že novela zákona prenáša výber i správu poplatku v Bratislave z hlavného mesta na mestské časti, a výnos z poplatku má byť použitý tam, kde sa vybral, Nesrovnal tvrdí, že je to v poriadku. "Pôvodný návrh mesta bol síce iný, pretože sme vychádzali z iného znenia zákona, no stále to budú peniaze, ktoré ostanú v Bratislave a budú pre Bratislavčanov, a to je dobre," uviedol v televízii Tablet.TV.

 

Primátor sa teší i zo spôsobu, akým bolo schválený rozpočet na rok 2017. "Bol to široký konsenzus, tak si predstavujem spoluprácu v našom meste," poznamenal. Verí, že rozvojové projekty, s ktorými rozpočet ráta, mu umožnia aj budúci rok bilancovať tak, ako uplynulé dva roky. "Vidím obrovský kus práce a reálne výsledky," zhodnotil doterajšie pôsobenie svojho úradu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona