Nesrovnal: Mesto Bratislava ešte nemá dokončenú rozsiahlu kontrolu verejného osvetlenia

NETKY.SK • 5 Október 2016, 14:13 • 2 min
Nesrovnal: Mesto Bratislava ešte nemá dokončenú rozsiahlu kontrolu verejného osvetlenia

BRATISLAVA – Rozsiahla kontrola verejného osvetlenia v hlavnom meste ešte nie je skončená. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes uviedol, že tento audit sa dokončuje.

slovakia

left justify in out

"Je to pomerne náročná práca, vzhľadom ku komplexnosti tohto systému, ale keď bude hotový, informujeme o ňom poslancov mestského zastupiteľstva a verejnosť," priblížil.

 

Výstupy z auditu budú podľa Nesrovnala slúžiť ako podklad k tvorbe zadania pre verejné obstarávanie na dodávku komplexnej služby správy moderného verejného osvetlenia v Bratislave.

 

Koncom tohto roka totiž vyprší 20 rokov trvajúca zmluva na dodávku takejto služby, ktorú má bratislavská samospráva uzatvorenú so spoločnosťou Siemens. Mesto už koncom mája avizovalo, že začalo s prípravou nového verejného obstarávania. Podľa primátora si musí samospráva pripraviť riešenia ako preklenúť obdobie, kým nebude vybraný víťaz verejného obstarávania.

 

"Mesto má viac ako 40.000 svetelných bodov a ja vnímam tento systém nie len ako systém osvetlenia, ale ako obrovskú možnosť mesto posunúť do 21. storočia ku konceptu Smart Cities, pretože tam sa ponúkajú obrovské možnosti ako zefektívniť života mesta," povedal dnes primátor.

 

Samotné analyzovanie osvetlenia, ktoré si mesto objednalo, malo prebiehať do júla tohto roka a jeho cenu vyčíslil magistrát na 105.000 eur bez DPH. Skontrolovať sa mal stav dokumentácie, prevádzkového modelu, technického stavu i kvalitatívnych požiadaviek osvetlenia.

 

Mesto ešte v máji uviedlo, že jeho záujmom je čo najtransparentnejšie a najlacnejšie obstaranie dlhodobého dodávateľa moderného verejného osvetlenia v Bratislave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies