Nesrovnal má jasnú víziu do budúceho roka, Bratislavu čakajú ďalšie zmeny

NETKY.SK • 1 December 2017, 08:20 • 2 min
Nesrovnal má jasnú víziu do budúceho roka, Bratislavu čakajú ďalšie zmeny

BRATISLAVA - Investičné projekty hlavného mesta SR majú v roku 2018 v maximálnej možnej miere zohľadňovať poslanecké priority, resp. požiadavky, s ktorými sa prostredníctvom svojich zástupcov v zastupiteľstve obracajú na magistrát mestské časti.

slovakia

left justify in out

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal to deklaroval v relácii televízie Tablet.TV Hlavné mesto. "Chcem pokračovať v trende z tohto roka," prízvukoval primátor. Vyjadril radosť z toho, že sa podarilo naplniť prakticky všetky poslanecké priority, ktoré sa zakomponovali do tohtoročného rozpočtu.

 

"Hotových je 90 percent z nich, tie zvyšné sa presúvajú z procesných dôvodov, ktoré nastali v priebehu projektovej prípravy, územného či stavebného konania, prípadne vychádzajú z konkrétnych situácií pri majetkovoprávnom vysporiadaní pozemkov," ozrejmil Nesrovnal.

 

Zdôraznil, že implementovanie poslaneckých priorít do rozpočtu a najmä ich realizácia je dôkazom spolupráce, spájania síl v hlavnom meste. "Tu nejde o magistrát, alebo mestské časti, tu ide o profit pre Bratislavčanov. Chcem v obdobnom duchu postupovať aj v budúcom roku," povedal.

 

Teší ho, že plány podporujú aj rastúce príjmy hlavného mesta. "Aj preto návrh na rok 2018 sleduje zámer nadviazať na dobrý rozvojový rok pre Bratislavu, keď sa darilo opravovať komunikácie, mosty a investovať do revitalizácie verejných plôch," uviedol v súvislosti s návrhom rozpočtu Bratislavy, ktorý je zverejnený na webe mesta.

 

Bratislava plánuje v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom vo výške 368.271.499 eur. Prioritami rozpočtu sú doprava, oprava ciest, čistota, zeleň, sociálne služby či vzdelávanie. Najväčšou investičnou akciou v roku 2018 bude modernizácia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Návrh môže v súčasnosti pripomienkovať verejnosť, v decembri o ňom budú rokovať mestskí poslanci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies