Nesrovnal: Eskalátory budú plnohodnotne slúžiť Bratislavčanom aj návštevníkom mesta

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 16:42 • 2 min
Nesrovnal: Eskalátory budú plnohodnotne slúžiť Bratislavčanom aj návštevníkom mesta

BRATISLAVA – Staré pokazené eskalátory na bratislavskej železničnej hlavnej stanici, ktoré boli vyradené z prevádzky od novembra 2011, nahradili novými.

slovakia

left justify in out

Od dnešného dňa sú nové pohyblivé schody v plnej prevádzke. Informovala o tom hovorkyňa mesta Ivana Skokanová. Výmena eskalátorov bola poslednou z prác, ktoré realizovalo hlavné mesto SR Bratislava v rámci revitalizácie námestia pred stanicou.


„Takmer päť rokov neboli tieto eskalátory v prevádzke. My sme ich nahradili novými a pevne verím, že budú plnohodnotne slúžiť Bratislavčanom aj návštevníkom mesta. Pre niekoho je to možno maličkosť, ale pre tých, ktorí železničnú stanicu využívajú každý deň, je to veľká pomoc,“ zdôraznil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Keďže oprava starých by vyšla rovnako ako kúpa nových, rozhodli sa kúpiť nové eskalátory, dodal primátor. Cena za oba eskalátory, vrátane odstránenia starých a inštalácie nových, bola približne 200 000 eur.


Okolie Hlavnej stanice v Bratislave prešlo revitalizáciou ešte v minulom roku. Vymenené sú asfaltové povrchy na cestách, chodníkoch a nástupištiach, osadili sa nové obrubníky, pribudli bezbariérové úpravy nájazdov na chodníky. Námestie bolo doplnené novým mobiliárom, odpadkovými košmi, kvetináčmi a lavičkami. Pribudla zeleň, presvetlenie stromoradia, odstránili sa nelegálne reklamné plochy a vyčistili plochy od grafitov.

 

Optimalizovaná bola aj organizácia dopravy, zúžilo sa stredové parkovisko, čím vznikol nový pruh pre odstavené vozidlá MHD. Osadené bolo zároveň nové vodorovné a zvislé dopravné značenie. Dôležitou zmenou je, že parkovisko taxíkov bolo presunuté do spodnej časti námestia, čím sa uvoľnilo obratisko pre krátke nastúpenie a vystúpenie z vozidiel. Rekonštrukciou prešla aj pergola - drevený prístrešok vedúci od SAV k nástupištiach MHD, ktorá bola v dezolátnom stave, pripomenula hovorkyňa


Projekt revitalizácie Námestia Franza Liszta sa týkal všetkých priestorov, ktoré sú v správe hlavného mesta. Budova samotnej stanice je majetkom Železníc Slovenskej republiky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies