Nesrovnal: Dopracujeme VZN a opäť prerokujeme spustenie parkovacej politiky

NETKY.SK • 27 Január 2018, 10:31 • 2 min
Nesrovnal: Dopracujeme VZN a opäť prerokujeme spustenie parkovacej politiky

BRATISLAVA - Uvedenie parkovacej politiky do života bude opäť témou rokovania bratislavského mestského zastupiteľstva. V relácii Tablet.TV, ktorá sa venuje aktuálnym témam hlavného mesta, to potvrdil bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že do programu rokovania túto tému zaradí vtedy, keď bude mať magistrát pripravené pozmenené všeobecne záväzné nariadenie (VZN) zosúladené so žiadosťou prokurátora o prenesenie kompetencií na mestské časti v rámci štatútu Bratislavy. "Či to bude na najbližšom februárovom zastupiteľstve, to ešte neviem, no určite sa k tomu musíme vrátiť," zdôraznil primátor v relácii, ktorá má v sobotu premiéru.

 

Upozornil, že parkovacia politika nemôže ostať iba na papieri. "Bratislavčania potrebujú pravidlá parkovania, ktoré prinesú poriadok, zvýhodnia rezidentov a zároveň motivujú tých, ktorí tu žijú, no dane platia inde, aby sa prihlasovali na trvalý pobyt v hlavnom meste, čo prinesie peniaze do mestskej pokladnice. To všetko sú obrovské benefity pre mesto," upozornil.

 

V tomto duchu bude Nesrovnal žiadať poslancov o uvedenie parkovacej politiky do života. "Je to totiž naša spoločná zodpovednosť, zodpovednosť primátora aj poslancov," skonštatoval.

 

Zásady celomestskej parkovacej politiky schválili poslanci hlavného mesta v decembri 2016. Aby sa však tieto pravidlá parkovania v Bratislave stali realitou, je potrebné prijať dodatok štatútu hlavného mesta upravujúceho deľbu kompetencií hlavného mesta a bratislavských mestských častí vo veci užívania komunikácií. Zároveň splnomocňuje mestské časti schváliť všeobecne záväzné nariadenie v miestnom zastupiteľstve. Jeho obsahom je najmä úprava výšky úhrady za dočasné parkovanie. Zmenu dodatku však v roku 2017 poslanci dvakrát neschválili a hlasovanie o tomto bode ešte predtým niekoľkokrát posúvali.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies