Nesrovnal: Dnes z SDKÚ nevystupujem

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 10:09 • 2 min
Nesrovnal: Dnes z SDKÚ nevystupujem

BRATISLAVA - Kandidát SDKÚ-DS na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes z materskej strany nevystúpi. Vyhlásil to pre TASR.

slovakia

left justify in out

Práve dnes by sa mala strana Pavla Freša vyjadriť, či vstúpi do bratislavskej predvolebnej koalície na poslancov so stredopravými stranami SaS, NOVA, KDH a Mostom-Híd, alebo nie. Jej rozhodnutie závisí aj od vôle Nesrovnala zostať či odísť z SDKÚ-DS. Mestský koordinačný výbor strany sa stretáva dnes večer.

 

O odchode Nesrovnala z SDKÚ-DS sa začalo hovoriť po tom, ako dostal ponuku zo strany Sieť Radoslava Procházku. Ten však novinárom povedal, že Sieť sa nerozhoduje o podpore Nesrovnala v jeho kandidatúre na primátora Bratislavy podľa toho, či zostane v SDKÚ-DS, alebo nie, ale podľa kvality jeho programu a schopnosti ho presadiť. "Sieť netlačí a nebude nikdy tlačiť na niekoho, aby išiel proti svojmu presvedčeniu a robil nejaké kotrmelce. To, či Sieť v Bratislave podporí, alebo nepodporí Iva Nesrovnala, nie je podmienené jeho zotrvaním či nezotrvaním v SDKÚ-DS. Ak ho podporíme, nebude to podmienené tým, aby odišiel, bude to jeho osobné rozhodnutie. Ak ho nepodporíme, tak určite nie preto, že zostal alebo nezostal v SDKÚ-DS," deklaroval Procházka.

 

Stredopravé strany sa v Bratislave pokúšajú o koalíciu na poslancov, ale pri otázke, kto zabojuje v ich farbách o post primátora hlavného mesta, nemajú jednotný názor. SDKÚ-DS zatiaľ presadzuje Iva Nesrovnala, KDH podporuje Milana Kňažka. SaS si zase Kňažkovu podporu nevie predstaviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies