Nespratník Tomic priznal svoju najväčšiu rýchlosť v aute: Bolo to 352 km/h

NETKY.SK • 16 Február 2016, 16:03 • 2 min
Nespratník Tomic priznal svoju najväčšiu rýchlosť v aute: Bolo to 352 km/h

DELRAY BEACH - Austrálsky tenisový nespratník Bernard Tomic hodil rukavicu dopravným policajtom.

slovakia

left justify in out

"Bolo to 352 km/h," odvetil 23-ročný člen Top 20 v rámci propagačného videa počas turnaja v americkom Delray Beach na Floride na otázku, ako najrýchlejšie išiel v aute, pridal aj prepočet na míle. "Sme radi, že ste nažive," skonštatovala moderátorka Blair Henleyová.

Notoricky kontroverzný stuttgartský rodák Tomic odmietol v januári 2012 so svojím športovým automobilom BMW M3 zastaviť na výzvu policajnej hliadky, ktorá ho so zapnutým majákom sledovala až do jeho domu v austrálskom Gold Coast, kde sa zatvoril a odmietol vyjsť von.

 

Polícia už dlhšie vyšetrovala podozrenie, že Tomic prekračoval rámec svojej výnimky pre riadenie športového automobilu. Vzhľadom na svoj vtedajší nízky vek dostal preukaz s obmedzenou platnosťou, auto mohol využívať iba na účely spojené s tréningom a inými tenisovými aktivitami. Vozidlo bolo vybavené elektronickým systémom na kontrolu maximálnej rýchlosti.

 

Polícia štátu Queensland registrovala viacero hlásení, že Tomic porušil dopravné predpisy a nedodržal podmienku. Začiatkom novembra 2012 ho súd uznal za vinného z neuposlúchnutia výzvy na zastavenie jazdy a uložil mu podmienečný trest vzorného správania na 12 mesiacov.

 

Tomic sa priznal k trom zo štyrom bodom obžaloby - k dvom porušeniam podmienky vydania mimoriadneho vodičského oprávnenia a k dopravnému priestupku nedodržania jazdy v ľavom pruhu. Za tieto delikty zaplatil pokutu 1000 austrálskych dolárov. Začiatkom januára 2013 mal v Gold Coast ťažkú nohu na "plyne" svojho žltého ferrari, namerali mu 78 km/h v zóne s maximálnou povolenou rýchlosťou 60 km/h. Dostal pokutu 220 austrálskych dolárov a prišiel o vodičák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona