Nespokojnosť s Obamom dosiahla historické maximum

NETKY.SK • 12 December 2013, 06:38 • 2 min
Nespokojnosť s Obamom dosiahla historické maximum

WASHINGTON - Nespokojnosť Američanov s prezidentom Barackom Obamom je najvyššia od jeho zvolenia v roku 2008.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z decembrového prieskumu spravodajskej stanice NBC News a denníka Wall Street Journal. So súčasným šéfom Bieleho domu je nespokojných až 54 percent Američanov, čo je jeho doposiaľ najhorší výsledok. V októbri to bolo 51 percent, pričom vtedy bol prvýkrát počet ľudí, ktorí s jeho politikou nesúhlasili, vyšší ako počet tých, ktorí mu vyslovili podporu.

Prieskum však podľa odborníkov len kopíruje všeobecne rastúcu nespokojnosť Američanov s politikmi. Prieskum začiatkom decembra na vzorke tisíc ľudí odhalil, že až 51 percent ľudí si myslí, že súčasné zloženie parlamentu je najhoršie v histórii. V októbri pritom 63 percent obyvateľov USA vyjadrilo želanie, aby ich záujmy reprezentoval v Kongrese iný poslanec, než akého si zvolili. Len 22 percent opýtaných vtedy vyjadrilo spokojnosť z vývoja krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies