Nespokojní taxikári zahájili protestnú jazdu po Bratislave proti UBERU, vodiči obrňte sa trpezlivosťou!

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 8:39 • 2 min
Nespokojní taxikári zahájili protestnú jazdu po Bratislave proti UBERU, vodiči obrňte sa trpezlivosťou!

BRATISLAVA - Nespokojní bratislavskí taxikári dnes chystajú protestnú jazdu proti nelegálnym vodičom.

slovakia

left justify in out

Taxikári by mali vyraziť okolo 9.00 h z Petržalky a jazdiť bratislavským obchvatom medzi Ružinovom a Lamačom. Svoje autá budú šoférovať minimálnou povolenou rýchlosťou. Organizátori jazdy, novozaložené Občianske združenie koncesovaných taxikárov a zakladateľ stránky Stop Uber na Slovensku, o tom informujú prostredníctvom sociálnej siete.

 

Taxikári vyhlasujú, že si nechcú proti sebe poštvať ľudí tým, že budú blokovať bratislavský obchvat, preto budú jazdiť iba v pravom pruhu. "Verejnosť nás vníma ako nejednotný celok a je načase ukázať, že aj my sa vieme zjednotiť v názoroch a hlavne za našu prácu a rodiny," informujú organizátori. Ako tvrdia, bojujú proti nekalej konkurencii, ktorá sa podľa nich v poslednom čase rozmohla. "Myslíme tým vodičov, ktorí neoprávnene poskytujú taxislužbu zakrývajúc svoju protiprávnu činnosť za termín 'zdieľaná ekonomika'," vysvetľujú nespokojní taxikári.

 

Tí už 11. apríla protestovali na bratislavskom Primaciálnom námestí. Vyjadriť tak chceli nespokojnosť s nečinnosťou úradov voči vodičom pracujúcim pre rôzne aplikácie a taxislužby, ktoré podľa nich nerešpektujú legislatívu. Podľa hovorkyne Uber SR a ČR Miroslavy Jozovej partnerskí vodiči platformy fungujú v súlade s direktívou EÚ a registrovaných používateľov platformy spájajú so spoľahlivými a bezpečnými poskytovateľmi prepravy.

 

Tí sú legálne zaregistrovaní a plniť si majú všetky daňové povinnosti, pričom preprava je tiež transparentná. Zároveň zdôrazňuje, že partnerskí vodiči Uber nemôžu využívať žiadne privilégiá, ktoré majú poskytovatelia taxislužieb. Protesty, ale aj útoky skupinky vodičov taxislužieb voči partnerským vodičom Uberu podľa spoločnosti iba zvýrazňujú fakt, že technologická platforma sa stáva populárnejšou.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona