Nespokojní taxikári spôsobili dopravný chaos vo Varšave

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 07:12 • 2 min
Nespokojní taxikári spôsobili dopravný chaos vo Varšave

Nespokojní taxikári spôsobili dopravný chaos vo Varšave - Doprava Štrajkujúci poľskí taxikári dnes spôsobili chaos v doprave vo Varšave a pridali sa tak k viacerým odborárskym organizáciám, ktorí pohrozili podobnými protestmi počas majstrovstiev Európy vo

slovakia

left justify in out

img

Štrajkujúci poľskí taxikári dnes spôsobili chaos v doprave vo Varšave a pridali sa tak k viacerým odborárskym organizáciám, ktorí pohrozili podobnými protestmi počas majstrovstiev Európy vo futbale.
      Taxikári zablokovaním jazdných pruhov a slimačím tempom protestovali proti plánovaným novým pravidlám vlády pri vydávaní licencií na taxíky. Akcia sa uskutočnila aj v ďalších veľkých poľských mestách.
      Tisíce ľudí nemohli prísť načas do práce, vozidlá sa posúvali len o niekoľko centimetrov. Vynervovaní cestujúci vystupovali z autobusov a išli pešo do práce, alebo do škôl.
      Problémy v doprave môžu ešte narásť. Vodiči taxíkov už pohrozili, že akciu zopakujú 8. júna, v deň začatia majstrovstiev Európy vo futbale.
      Niekoľko odborárskych organizácií informovalo, že možno využijú záujem o šampionát, aby dali najavo svoj nesúhlas s vládou ohľadom zákona o zvyšovaní veku odchodu do dôchodku.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies