Nespokojní obyvatelia obce zablokovali na pol hodiny cestu I/18

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:45 • 2 min
Nespokojní obyvatelia obce zablokovali na pol hodiny cestu I/18

Nespokojní obyvatelia obce zablokovali na pol hodiny cestu I/18

slovakia

left justify in out

img

Približne na pol hodiny dnes zablokovalo niekoľko desiatok obyvateľov turčianskej obce Sučany križovatku na ceste I/18, ktorá  je hlavným ťahom medzi Bratislavou a Košicami. Starosta obce Jozef Petráš zdôraznil, že občania reagovali na informácie o zastavení výstavby diaľnice D1 na severe Slovenska.
„Už niekoľkokrát som sa vyjadril, že cesta I/18 predstavuje najväčšie bezpečnostné riziko v našej obci a predeľuje ju na dve časti. Počet vozidiel narástol na 35.000 až 40.000 za 24 hodín a nádej na riešenie tohto vážneho bezpečnostného problému je stále menšia a menšia. Cieľom dnešnej akcie je vzbudiť pozornosť, aby sme primäli kompetentných vážne uvažovať a hľadať spôsob, akým je možné tento stav riešiť,“ skonštatoval Petráš.
Situácia na ceste I/18 je v Sučanoch neúnosná aj podľa poslanca obecného zastupiteľstva a zároveň predsedu komisie územného plánu a výstavby Miroslava Mierta. „Prejsť cez priechody pre chodcov je pomaly už úplne nemožné. Sú tu situácie, ktoré vyvolávajú kolízie, doslova kolapsy. A odstavenie diaľnice D1 na dobu neurčitú je dá sa povedať nôž na krk nám Sučancom,“ povedal Miert.
Na margo ďalších protestov Petráš uviedol, že ak vláda nebude riešiť problém diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R3, ľudia sa budú pravdepodobne aktivizovať. „Ja viem, že diaľnica sa budovať bude, pretože sa musí budovať. Ale kedy? Nám už sľuby nestačia, my potrebujeme konkrétne činy. A hovoriť, že sa začne tunelom Višňové – Dubná Skala. Predstavme si, že by sme dnes kolaudovali tunel. Čo nám pomôže takto skolaudovaný tunel, nič. Je treba, aby sa celý tento úsek dokončil a aby vážne problémy, ktoré sú najmä s bezpečnosťou, posunuli do zabudnutia,“ dodal starosta Sučian.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies