Nespokojné letušky a stewardi ČSA si veľkou väčšinou odhlasovali štrajk

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 18:25 • 2 min
Nespokojné letušky a stewardi ČSA si veľkou väčšinou odhlasovali štrajk

PRAHA - Po februárových zníženiach platov niektorých letušiek a stewardov až o 40 percent smeruje palubný personál leteckej spoločnosti ČSA k štrajku za zvýšenie miezd.

slovakia

left justify in out

 Z 211 hlasujúcich členov palubného personálu sa pre štrajk vyslovili dve stovky, proti bolo 11.
     

Odborová organizácia posádok lietadiel chce najskôr rokovať s vedením leteckej spoločnosti ČSA, až následne by jej výkonná rada rozhodla o prípadnom vyhlásení protestnej akcie, uviedli dnes české médiá.
     

Piloti Českých aerolínií už v uplynulom týždni dali najavo, že sa k prípadnému štrajku zamestnancov palubného personálu nepripoja.
     

Vedenie spoločnosti vníma eventuálnu protestnú akciu letušiek a stewardov ako nezákonnú, pretože ich odborová organizácia vraj nemôže hlasovať o štrajku samostatne.
     

Väčšinu v ČSA, v spoločnosti, na ktorej hospodárení sa pozitívne prejavili ozdravné opatrenia, majú aktuálne spoločnosti Korean Air a Travel Service, český štát si zachoval podiel predstavujúci necelých 20 percent a Česká pojišťovna zvyšných 2,26 percenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies