Medzi obeťami streľby v Kalifornii bol muž, ktorý už raz prežil masový útok v Las Vegas

NETKY.SK • 9 November 2018, 15:44 • 2 min
Medzi obeťami streľby v Kalifornii bol muž, ktorý už raz prežil masový útok v Las Vegas

LOS ANGELES - Muž, ktorý prežil vlaňajšiu masovú streľbu v Las Vegas, bol medzi obeťami stredajšieho útoku v Kalifornii. Informovala o tom v piatok stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Telemachus Orfanos (27) zomrel spolu s ďalšími 11 ľuďmi, keď útočník spustil paľbu v nočnom podniku Borderline Bar and Grill v kalifornskom meste Thousand Oaks ležiacom severozápadne od Los Angeles.

 

Orfanos minulý rok unikol pred smrťou v nevadskom Las Vegas, kde strelec zabil 58 ľudí. Išlo o najtragickejší incident svojho druhu v dejinách Spojených štátov. Mnohí z tých, ktorí streľbu v Las Vegas prežili, sa stretávali v inkriminovanom bare.

 

"Je veľkou iróniou, že po tom, ako prežil najhoršiu masovú streľbu v modernej histórii, ho čakala smrť v jeho rodnom meste," uviedol Orfanosov otec pre miestne médiá. Telemachus Orfanos bol absolventom strednej školy Thousand Oaks High School a neskôr vstúpil do vojenského námorníctva.

 

Páchateľom stredajšej streľby bol podľa polície 28-ročný Ian David Long, veterán námornej pechoty (US Marine Corps), ktorý mal údajne posttraumatickú stresovú poruchu. Od novembra 2010 do júna 2011 slúžil v Afganistane. Po vykonaní útoku v kalifornskom bare ho našli mŕtveho na mieste činu - podľa miestneho šerifa sa sám zastrelil.

 

Útočník sa dostal do podniku po tom, ako pri vchode zastrelil tzv. vyhadzovača. Následne vnútri hodil dymovnicu a spustil paľbu zo svojej legálne držanej poloautomatickej ručnej zbrane. Zbraň však mala rozšírený zásobník, čo je v Kalifornii protizákonné. Pri útoku utrpelo zranenia najmenej desať ďalších ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona