Neslávne známy youtuber Martin Daňo lieta v problémoch! Sajfa s manželkou ho zažalovali

NETKY.SK • 20 Október 2021, 21:57 • 2 min
Neslávne známy youtuber Martin Daňo lieta v problémoch! Sajfa s manželkou ho zažalovali

BRATISLAVA – Na neúspešného kandidáta na prezidenta sa obvinenia valia z každej strany.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila youtubera Martina Daňa, ktorého verejnosť nepozná iba na základe kontroverzných videí zdieľaných na Yotube či sociálnych sieťach, ale aj ako neúspešného kandidáta na post prezidenta.

 

img

 

Dourážal Sajfu a jeho manželku

Aktuálne mu za vulgárne osočovanie známeho moderátora Fun radia Sajfu a jeho manželky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej hrozí trojročný trest za mrežami. Informoval o tom portál Aktuality.sk, ktorý sa odvolal na hovorcu policajného prezídia Michala Slivku. 

 

Video, v ktorom Daňo dourážal prominentný pár, zverejnil na YouTube ešte v roku 2019. Ak by ste sa ho rozhodli dohľadať, dnes ho už nenájdete. Súd ho obvinenému nariadil zmazať. Daňo včera zverejnil časť uznesenia. Ako napísal v príspevku na Facebooku, NAKA dva roky čakala a znova ho obvinila.

 

 

„Fico, Kiska a ďalší povedali, že sa necítia byť mojou činnosťou poškodení, tak mi naložili ďalších - teraz Sajfu a manželku Veroniku,“ posťažoval sa YouTuber. Doplnil, že si musí radšej „zahryznúť do jazyka“. Nerozumie, prečo obvinenie prišlo znova a po dvoch rokoch, keďže video pred dvomi rokmi zmazal.

 

Daňo opakovane o Sajfovi šíril fámy o nadštandardných vzťahoch s odsúdeným Mariánom Kočnerom a užívaní kokaínu. Jeho manželku zas urážal pre jej vzhľad. Pritom to bol práve Daňo, ktorý často spovedal bývalého podnikateľa podozrivého z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej

 

img

 

Ako ešte pred časom skonštatoval Matej (Sajfa) Cifra, po dohode s právnikmi sa s manželkou rozhodli konať a Daňa zažalovali. Ako pripomína portál Aktuality.sk, trestný zákon nepostihuje len fyzické, ale aj verbálne útoky. Za výtržníctvo si môže Daňo posedieť tri roky za mrežami. 

 

Roxorová revolúcia

Martin Daňo je v súčasnosti obvinený z viacerých trestných činov. V decembri 2019 ho NAKA obvinila z daňových podvodov, pretože mal v rokoch 2011 a 2012 požiadať o neoprávnenú vratku DPH vo výške 19-tisíc eur. Daňo by sa mal pred sudcu postaviť už budúci týždeň. 

 

Krátko po vznesení obvinenia z daňových podvodov Daňa s kolegom Rudolfom Vaskym zadržala polícia pre prečin výtržníctva. Dôvodom boli ich nenávistné videá, v ktorých sa vyhrážali politikom a novinárom. Youtuber v roku 2015 vyhlásil, že v rámci „roxorovej revolúcie" bude vytvorený „zoznam ľudí, ktorí budú ubití na smrť roxorovými tyčami".

 

img

 

Okresný súd Bratislava I ich v tejto súvislosti v decembri 2019 vzal do väzby. Krajský súd v Bratislave oboch v januári 2020 prepustil na slobodu, ale zakázal im zverejňovať videá. Keďže to Vasky nedodržal, v apríli 2020 ho znovu vzali do väzby. Prepustený bol koncom augusta minulého roku.

 

Súvisiaci článok: Youtuber Vasky sa za slová o roxorovej tyči postaví opäť pred sudcu

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona